Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εκλογή προέδρου της Γερουσίας

ΡΩΜΗ.-

Η ιταλική Γερουσία εξέλεξε χτες το βράδυ ως πρόεδρό της τον Νικολά Μαντσίνο, πρώην Χριστιανοδημοκράτη, στην έκτακτη σύνοδό της, μετά από πολλές προσπάθειες για να επιτευχθεί μια διακομματική συμφωνία για το ποιος θα καταλάβει αυτή τη θέση.

Η επιλογή αυτή του Μαντσίνο έδωσε ένα τέλος στη διαφωνία μεταξύ του συνασπισμού της "Ελιάς", του Ρομάνο Πρόντι και του "Πόλου της Ελευθερίας", του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Λίγο νωρίτερα, στην επίσημη έναρξη των εργασιών της νέας ιταλικής Βουλής και Γερουσίας, οι βουλευτές δεν κατάφεραν να εκλέξουν τους δύο προέδρους των Σωμάτων.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ρομάνο Πρόντι προσέφερε στο συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την προεδρία της Γερουσίας, με απαραίτητη προϋπόθεση το όνομα του υποψηφίου να συγκέντρωνε τη συναίνεση μιας ευρύτατης πλειοψηφίας.

Ομως, ο συνασπισμός του Μπερλουσκόνι πρότεινε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα, όνομα που απέρριψαν τόσο η Κομμουνιστική Επανίδρυση όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς, εξαιτίας των αντικομμουνιστικών θέσεών του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ