Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ
"Πουλάνε προστασία" στη διαιτησία

Πόλεμος ανακοινώσεων των "αιωνίων" για τη διαιτησία

Ούτε για το γόητρο δεν μπορούν πια να παλέψουν... αντρίκεια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οπως αναμενόταν, το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Το τελικό αποτέλεσμα επισκίασαν οι δηλώσεις των παραγόντων. Παράπονα ο Γ. Ιωαννίδης για τα σφυρίγματα των διαιτητών. Διαμαρτυρίες και ανοιχτές απειλές από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Το άσχημο είναι ότι οι διαιτητές Πιτσίλκας - Μπακάλης έδωσαν αφορμές. Κι αν μέχρι το 38 τα λάθη τους θεωρούνταν ανθρώπινα, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός δικαιολογείται να φωνάζει ότι ο αντίπαλός του εκτέλεσε 22 επιπλέον ελεύθερες βολές, η φάση της ανατροπής του Κούουσμα από τον Τόμιτς με ποδοσφαιρικό τάκλιν, τους αποστέρησε από κάθε ελαφρυντικό. Απέμεναν λιγότερο από δύο λεπτά για το τελικό σφύριγμα κι η διαφορά ήταν στο ένα καλάθι. Ηταν καθαρή ανατροπή και φάση καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα. "Πέναλτι και κόκκινη κάρτα" τη χαρακτήρισε ο Εσθονός.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε στην αντεπίθεση. "Οι Μπακάλης - Πιτσίλκας έκαναν ό,τι έκαναν γιατί γνωρίζουν πως η καριέρα τους στη διαιτησία έχει τελειώσει", τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε 20 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα. Λέξεις γραμμένες εν βρασμώ ψυχής; Πιθανόν. Στην πραγματικότητα εξέφρασε δημόσια την άποψη ότι η διαιτησία δεν είναι ανεξάρτητη.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. "Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εδώ και καιρό έχουν αναλωθεί σε παρασκηνιακές διεργασίες στο διαιτητικό στερέωμα με απώτερο στόχο τον έλεγχο της διαιτησίας, την οποία νομοσχέδιο της... αρεσκείας τους την προωθεί στην απόλυτη δικαιοδοσία της ΕΟΚ, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να έχει ελπίδες να συμβεί. Οι εκβιασμοί σε νέους διαιτητές για την άνοδό τους ή όχι στους σχετικούς πίνακες, αλλά και στους παλαιότερους για το διαιτητικό τους μέλλον είναι γνωστοί και όταν έρθει η ώρα θα αποκαλύψουμε τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων", δήλωσε χτες ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γ. Σαλονίκης. Χτες οι "πράσινοι" σε νέα ανακοίνωση "διευκρινίζουν" ότι η καριέρα των διαιτητών δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟ, αλλά με το γεγονός ότι αυτή έχει πάρει την κατιούσα. Επιπλέον απειλείται ο Ολυμπιακός για αποκαλύψεις σε σχέση με την περίπτωση Μαργέλη.

Αν μη τι άλλο οι "αιώνιοι" παραδέχονται ότι έχουν τη δύναμη να διαγράφουν ή να προστατεύουν διαιτητέςαπό διαγραφές. Το ερώτημα γιατί στην Ισπανία η Ρεάλ έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίγκας, στην Ιταλία κοντεύει να συμβεί το ίδιο με την Μπολόνια, ενώ στην Ελλάδα έχει αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο της έκπληξης, καλείται να το απαντήσει η ομοσπονδία διαιτητών. Οι οπαδοί δηλώνουν πάντως άγνοια κινδύνου. Από τα εισιτήρια των 3.000 και 5.000 δρχ. που κυκλοφόρησαν για το αυριανό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε πουλήσει μέχρι χτες 6.000 και ο Ολυμπιακός 4.500.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός αν και απειλήθηκε στην επανάληψη, όταν οι παίκτες του δεν είχαν λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης του Μαλίκοβιτς, πήρε τη νίκη με 67-63. Λειτούργησε καλύτερα ως σύνολο με τον Σιγάλα να κάνει όλες τις δουλιές, αλλά έδειξε να μην διαθέτει τον ηγέτη. Ο Παναθηναϊκός στηρίχτηκε στον επιθετικό οίστρο του Οικονόμου στο Α ημίχρονο και του Ουίλκινς στην επανάληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ