Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκδήλωση για τους αλλοδαπούς εργάτες

"Πρωτομαγιά, μέρα πάλης και αλληλεγγύης όλων των εργατών". Με αυτό το σύνθημα, το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης Αττικής πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ειδική εκδήλωση για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους - μέλη του. Η Χ. Τσεντούρου, πρόεδρος του συνδικάτου, υπογράμμισε πως "τα πρώτα θύματα της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα εργατικά δικαιώματα είναι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, που μετατρέπονται σε αντικείμενα της πιο αισχρής εκμετάλλευσης και αξιοποιούνται σαν όχημα για την κατάργηση των δικαιωμάτων και των άλλων εργαζομένων". Τόνισε δε ότι "οι αλλοδαποί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας και πρέπει, και νομοθετικά και πρακτικά, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους εργαζόμενους και προς αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε".

Ο Ρόναλντ Μακάρθι,Φιλιππινέζος εργάτης, μέλος του ΔΣ του ελληνικού συνδικάτου ένδυσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των αλλοδαπών εργατών, αλλά και στους αγώνες που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα οι Φιλιππινέζοι εργάτες, που απολύθηκαν από την επιχείρηση ιματισμού ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΦΑΣΙΟΝ στην Κω. Στους Φιλιππινέζους, στο πρόσωπο των οποίων "τιμούμε όλους τους αλλοδαπούς, που με πείσμα και συνέπεια μάχονται μαζί μας",όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου, προσφέρθηκαν ειδικά δελτία ταυτότητας μέλους του Συνδικάτου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ, οι Δ. Κυπραίος και Τ. Γόντικας, μέλη της διοίκησης του ΕΚΑ και ο Δ. Θεοδώρου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ