Στις 23 Απρίλη και 15 Μάη, αντίστοιχα
Με νέο συλλαλητήριο, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 15 Μάη, οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις επιβίωσής τους, ενώ προετοιμάζεται, ήδη, συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη στις 23 Απρίλη και έπεται συνέχεια σε άλλες περιοχές της χώρας (Κιλκίς κλπ.).
Η απόφαση για το νέο συλλαλητήριο στη Λέσβο πάρθηκε ομόφωνα σε σύσκεψη που έγινε τη Μ. Δευτέρα στην Καλλονή και στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων και των συνεταιριστικών οργανώσεων του νησιού. Μετά από συζήτηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τη συνάντηση στο υπουργείο Γεωργίας, διαπιστώθηκε πως ο υφυπουργός Γεωργίας Γ. Φωτιάδης, αρμόδιος για θέματα κτηνοτροφίας, δεν έδωσε, ουσιαστικά, απάντηση στα δίκαια αιτήματα που του τέθηκαν από την αντιπροσωπεία για μέτρα υπέρ των κτηνοτρόφων και στήριξη της κτηνοτροφίας. Ετσι, οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις σωτηρίας.
Για την καλύτερη προετοιμασία του νέου συλλαλητηρίου, θα πραγματοποιηθεί, στα τέλη Απρίλη, ξανά, σύσκεψη όπου καλούνται να πάρουν μέρος - και να τοποθετηθούν σχετικά με τα ζητήματα των κτηνοτρόφων - τοπικοί παράγοντες, εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νησιού και όλοι οι βουλευτές του Νομού Λέσβου. Υπενθυμίζεται σχετικά ότι μέχρι τώρα μόνον το ΚΚΕ, η ΝΕ Λέσβου του Κόμματος, έχει εκφράσει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων και στηρίζει έμπρακτα τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων. Μόνον ο βουλευτής Λέσβου Στρατής Κόρακας συμμετείχε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, εκφράζοντας και μ' αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή του. Ενώ επανειλημμένα, με ερωτήσεις στη Βουλή και παραστάσεις στην ηγεσία του υπουργείου και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, ο ίδιος έχει ζητήσει την αντιμετώπιση των αγροτοκτηνοτροφικών προβλημάτων της Λέσβου.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, οι οποίοι φέτος αναγκάστηκαν να πουλήσουν το γάλα σε τιμές εξευτελιστικές (140 - 160 δραχμές το κιλό το πρόβειο, δηλαδή 100 και πλέον δραχμές φθηνότερα από τον περασμένο χρόνο), τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισαν πιο δραματικό περιορισμό του εισοδήματός τους, εξαιτίας της καραντίνας που είχε επιβληθεί με τη διαπίστωση κρούσματος αφθώδους πυρετού στο νησί. Το κτηνοτροφικό πρόβλημα συσπειρώνει όλο σχεδόν το λαό της περιοχής που με κάθε ευκαιρία - όπως π.χ. το Εργατικό Κέντρο και οι επαγγελματοβιοτέχνες - εκδηλώνουν τη συμπαράσταση και συμμετέχουν στους αγώνες των κτηνοτρόφων.
Στη Θεσσαλονίκη τις κινητοποιήσεις της 23ης Απρίλη, που αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση των προηγούμενων δυναμικών συλλαλητηρίων των κτηνοτρόφων, οργανώνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα. Η συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων του Νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη μετά και τις αρνητικές συνέπειες που προκάλεσαν σε βάρος της ντόπιας κτηνοτροφίας τα κυβερνητικά μέτρα ενόψει των γιορτών του Πάσχα.