Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμική παρουσία φέτος στην Κρήτη

Ακόμα πιο δυναμική από τα προηγούμενα χρόνια θα είναι φέτος η παρουσία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στις σχολές της Κρήτης, αφού φέτος για πρώτη φορά κατεβαίνουν με ψηφοδέλτια σε όλους τους συλλόγους του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ.

"Οι άλλες παρατάξεις είτε δεν κατάφεραν είτε δεν ήθελαν μέχρι σήμερα να προσπαθήσουν για κάτι περισσότερο και να αγωνιστούν μαζί μας για την ανάπτυξη ενός φοιτητικού κινήματος με δύναμη και λόγο μέσα στην κοινωνία", τόνισαν χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο οι εκπρόσωποι της παράταξης Ανδρέας Πάσσαμ και Βαγγέλης Αντωνιάδης και επισήμαναν πως "τα προβλήματα εντείνονται και πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι για την επίλυσή τους".

Το σημαντικότερο πρόβλημα, που χρειάζεται την άμεση παρέμβαση και που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία των σχολών στην Κρήτη, είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τις πρώτες βδομάδες της φετινής χρονιάς, παρέμεινε κλειστό, λόγω της λειψής χρηματοδότησής του. "Εμείς πιστεύουμε ότι το άμεσο πρόβλημα είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση", τόνισε ο Α. Πάσσαμ, προσθέτοντας ότι αυτή πρέπει να γίνει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό κι "όχι από κάποιες έρευνες - μαϊμού, έξω από τα όργανα της διοίκησης του Πανεπιστημίου". Στο ΤΕΙ Ηρακλείου, μάλιστα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αφού η κυβερνητική αδιαφορία το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο κι αυτό αποτελεί και απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος, που έχει βάλει χρονικό περιθώριο λειτουργίας του ως τις 31 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι των ΠΚΣ αναφέρθηκαν και σε άλλα κοινά σοβαρά προβλήματα. Τόσο το Πανεπιστήμιο, όσο και το ΤΕΙ αντιμετωπίζουν έντονο κτιριακό πρόβλημα. Η έλλειψη εστίας για τη στέγαση των φοιτητών είναι επίσης κοινό πρόβλημα, αφού οι διοικήσεις των σχολών δαπανούν σημαντικά ποσά κάθε χρόνο για τη μίσθωση ξενοδοχείων όπου διαμένουν οι φοιτητές και σπουδαστές της Κρήτης, ενώ απορίες προκαλεί η καθυστέρηση της παράδοσης της εστίας ΤΕΙ που υποτίθεται ότι επισκευάζεται εδώ και κάποια χρόνια. Τέλος, η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού είναι θέμα που επισήμαναν οι εκπρόσωποι των ΠΚΣ για όλες τις σχολές της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ