Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Απειλεί" με εκλογές ο Σημίτης

Την πρόθεσή του, να καταστεί κυρίαρχος στο εσωκομματικό παιχνίδι εξουσίας στην πορεία προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθιστά σαφή με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις στην επιθυμητή κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός επισείει στους εσωκομματικούς αντιπάλους του την απειλή των πρόωρων εκλογών, το ερχόμενο φθινόπωρο ή και νωρίτερα.

Στις επιδιώξεις του πρωθυπουργού είναι είτε η εκλογή του στη θέση του αναπληρωτή προέδρου από το συνέδριο, όπως "αποκάλυψε" η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" είτε η μη εκλογή αντιπροέδρου, ώστε να μην εμπεδωθεί το καθεστώς της διαρχίας στο κυβερνών κόμμα, εξέλιξη που θα ευνοήσει τα δικά του σχέδια.

Στις προθέσεις του Κ. Σημίτη αντέδρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος.Αποκήρυξε την ιδέα των πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι είναι αφέλεια να νομίζει κανείς ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές γιατί έτσι θέλει, ενώ απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο θέμα της εκλογής ή όχι αντιπροέδρου από το συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι το πρώτο μας θέμα δεν είναι ο ρόλος των προσώπων.

Αντίθετα περισσότερο σαφής υπήρξε ο στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου, υφυπουργός Μεταφορών Γ. Δασκαλάκης,ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογής αντιπροέδρου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανατραπεί η ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή του συνεδρίου και την εκλογή αντιπροέδρου. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο βουλευτής Γ. Μαγκριώτης, ενώ ο Ε. Βενιζέλος παρέπεμψε την επίλυση αυτών των θεμάτων στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ