Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι τεχνικοί επιστήμονες του ΥΠΠΟ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε, με εξώδικη δήλωση, για την ερχόμενη Τρίτη 19 Μάρτη το Σωματείο Τεχνικών Επιστημόνων του ΥΠΠΟ,διαμαρτυρόμενο για τις πενιχρές αμοιβές και την υποβάθμιση του κλάδου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "το Σωματείο Τεχνικών Επιστημόνων, που αριθμεί 250 μέλη,επιστήμονες αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, υπομηχανικούς κ.ά., με λύπη διαπιστώνει ότι δεν έχει αποτιμηθεί και εκτιμηθεί δεόντως από την πολιτεία το έργο των μελών του. Οι αποδοχές μας έχουν παραμείνει στάσιμες, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε οικονομική εξαθλίωση και συνεχή υπηρεσιακή υποβάθμιση".

Τα χρόνια προβλήματα - αιτήματα των επιστημόνων, που παραμένουν άλυτα από το ΥΠΠΟ είναι: χορήγηση μηνιαίου επιδόματος βιβλιοθήκης (40.000 δρχ.), το οποίο δίνεται, σχεδόν, στο σύνολο των επιστημόνων εργαζομένων στο δημόσιο. Κατοχύρωση ποσοστού 2% επί των πραγματοποιούμενων έργων στο ΥΠΠΟ. Δίμηνη εκπαιδευτική άδεια (επιδημία) για επιμόρφωση και επιστημονικές δημοσιεύσεις. Επίδομα προσέλκυσης 25.000 δρχ. μηνιαίως, όπως παραχωρήθηκε στους αρχαιολόγους.

Οι μηχανικοί προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι δε θα γίνουν υποζύγια απορρόφησης των 100 περίπου δισ. του Β Πακέτου Ντελόρ, με τους μισθούς πείνας, που δεν ξεπερνούν τις 190.000 δρχ.

Εξάλλου, το σωματείο, καλεί την Τρίτη τα μέλη του να μπλοκάρουν τη δημοπρασία για το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ