Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες συμπαράστασης

Την υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ στην Κούβα και το λαό της εξέφρασε στην πρέσβειρα της Κούβας, Αννα - Μαρία Γκονζάλες,αντιπροσωπεία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χτες. Η πρέσβειρα της Κούβας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων για τις τελευταίες εξελίξεις στις αμερικανοκουβανικές σχέσεις και ιδιαίτερα για τον επιδιωκόμενο οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας, ύστερα από την ένταση που δημιουργήθηκε από τις προκλητικές παραβιάσεις του εθνικού χώρου της Κούβας από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα του κουβανικού λαού για την προάσπιση της ανεξαρτησίας του και για να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του και εξέφρασε την αντίθεσή της σε μέτρα οικονομικού αποκλεισμού, τα οποία είναι σε βάρος των λαών. Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους της Ελλάδας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε πρόσφορο μέσον στο λαό της Κούβας.

Ψήφισμα συμπαράστασης στο λαό της Κούβας εξέδωσαν η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και τα Σωματεία Συνταξιούχων Αθήνας - Πειραιά.Επίσης, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νοσοκομείου Νίκαιας καταγγέλλει "την τρομοκρατική ενέργεια και τη δολιοφθορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ