Τρίτη 5 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από τα ΜΜΕ επικοινωνούν πλέον ηγεσία και στελέχη

Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διεξάγεται πλέον ο παράλληλος διάλογος μεταξύ της ηγεσίας της ΝΔ και των διαφόρων στελεχών που αντιπολιτεύονται τις επιλογές του κόμματος.

Χτες ο Μ. Εβερτ σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που του ασκεί ο Κ. Μητσοτάκης και οι προσκείμενοι σε αυτόν βουλευτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι "τη γραμμή της ΝΔ δεν τη χαράσσει ο επίτιμος πρόεδρος" ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι "οι απόψεις του Κ. Μητσοτάκη είναι προσωπικές, δε δεσμεύουν το κόμμα και δε με απασχολούν". Από την κριτική του δεν ξέφυγε και η Ντ. Μπακογιάννη για την οποία ο Μ. Εβερτ είπε ότι "εξέφρασε προσωπικές απόψεις, που όπως είναι φυσικό ταυτίζονται με εκείνες του Κ. Μητσοτάκη, με τις οποίες εγώ δε συμφωνώ". Οπως είναι γνωστό οι απόψεις στις οποίες αναφέρεται ο Μ. Εβερτ αφορούν τους υψηλούς τόνους με τους οποίους το κόμμα αντιπολιτεύτηκε την κυβέρνηση κατά την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση.

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν απέκλεισε τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των διαφωνούντων, στην περίπτωση που "ο διάλογος δε θα είναι εποικοδομητικός".

Στον Μ. Εβερτ απάντησε η Ντ. Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό "9.84". Χαρακτήρισε "ατυχείς εκφράσεις" τα περί προδοσίας που έλεγε ο Μ. Εβερτ την επομένη της κρίσης στα Ιμια και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός της να εκφράζει διαφορετικές απόψεις για διάφορα θέματα, ενώ ζήτησε να συνέρχονται πιο συχνά τα κομματικά όργανα. Η Ντ. Μπακογιάννη άφησε ανοιχτό το θέμα να ζητήσει την παραίτηση του Μ. Εβερτ εάν η ΝΔ δεν κερδίσει τις επόμενες εκλογές λέγοντας: "Δεν το ξέρω. Είναι πολύ πρόωρο να σας απαντήσω".

Αιχμές όμως κατά της τακτικής του Μ. Εβερτ άφησαν και άλλα στελέχη της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο Μ. Λιάπης σε συνέντευξή του στον "Αδέσμευτο Τύπο" της Κυριακής ζήτησε χαμηλούς τόνους στα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι "οι κραυγές δημιουργούν πόλωση και η πόλωση απομακρύνει αυτούς τους ψηφοφόρους που στοχεύει η ΝΔ για την αυτοδυναμία". Από την πλευρά του ο Σ. Κούβελας δήλωσε ότι "όσοι νομίζουν ότι οι εκλογές θα είναι περίπατος κάνουν λάθος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ