Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ
Σκέψεις και προβληματισμοί

Σκέψεις και προβληματισμούς, που αναπτύσσονται στη Λευκωσία αναφορικά με την υλοποίηση του Δόγματος για τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο, μετέφερε στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, μετά τις συναντήσεις του στην Κύπρο με την πολιτική ηγεσία.

Αμέσως μετά τη μισής ώρας συνάντηση, που είχαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής, ο Κ. Σημίτης επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι "Κύπρος και Ελλάδα πορεύονται μαζί".

Από την πλευρά του ο Απ. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι από το ταξίδι του στην Κύπρο επέστρεψε με τη βεβαιότητα ότι "η άμυνα της Κύπρου είναι εξασφαλισμένη" και συμπλήρωσε ότι η "γρήγορη ολοκλήρωση του δόγματος θα καταστήσει την Κύπρο άτρωτη".

Πάντως, πέρα από τις επίσημες και σε γενικές γραμμές βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι στη Λευκωσία, επικρατεί προβληματισμός, τόσο για τις οικονομικές πτυχές που προϋποθέτει η υλοποίηση του δόγματος, όσο και για την αναμενόμενη αμερικανική πρωτοβουλία για την προώθηση μιας διεθεύτησης του κυπριακού προβλήματος. Τους προβληματισμούς αυτούς κατέθεσε η Λευκωσία σε κείμενο θέσεων που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ