Παρασκευή 9 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σύσκεψη για τα έσοδα

Με θέμα την πορεία των εσόδων, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των προϊσταμένων των ΔΟΥ του Νομού Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος, στην ομιλία του επέστησε την προσοχή των εφόρων για την υλοποίηση των στόχων του Κρατικού Προϋπολογισμού το επόμενο τρίμηνο. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 1996, προβλέπει γενική αύξηση εσόδων 13,6% ενώ για τον ΦΠΑ, το σημαντικότερο φόρο, ο στόχος είναι να αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 14%.

Τα έσοδα τον προηγούμενο μήνα Γενάρη, κινήθηκαν στα πλαίσια του γενικότερου στόχου, μιας και παρουσίασαν ρυθμό αύξησης 13,5%. Τα προβλήματα όμως στον τομέα των εσόδων παραμένουν, δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καλύψει την υστέρηση εσόδων του 1995, ύψους 175 δισ. δραχμών, ενώ εκδηλώνονται φόβοι ότι η εσωκομματική σύγκρουση,μεταξύ των διαφόρων ομάδων του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει μεταφερθεί και σε κυβερνητικό επίπεδο, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με την τελευταία ελληνοτουρκική κρίση, η συνέχιση της οποίας θα έχει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στην οικονομία. Το σύνολο των παραγόντων αυτών, έχουν δημιουργήσει κλίμα σκεπτικισμού στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο από την αρχή του 1996, βρίσκεται να αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία βέβαια δεν είχαν ληφθεί υπόψη από τους συντάκτες του Κρατικού Προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ