Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΝΣΟΥ ΤΣΙΛΕΡ
Λεονταρισμοί εσωτερικής κατανάλωσης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Απειλητικούς τόνους χρησιμοποίησε η Τανσού Τσιλέρ, για να εξηγήσει τα αποτελέσματα της Συνάντησης Κορυφής του Δουβλίνου, τα οποία δεν ικανοποιούσαν πλήρως τις αξιώσεις της Αγκυρας.

"Αν η Ευρώπη δε δεχτεί το χέρι ειρήνης που απλώνουμε και η Τουρκία μείνει εκτός, τότε η Ελλάδα θα πρέπει πράγματι να φοβάται" δήλωσε η Τ. Τσιλέρ στο αεροδρόμιο της Αγκυρας επιστρέφοντας από το Δουβλίνο. "Αραγε, σκέφθηκε η Ελλάδα, τι κίνδυνο θα αποτελέσει η δύναμη της Τουρκίας σε περίπτωση που μείνει εκτός Ευρώπης" πρόσθεσε και θεώρησε ότι "η Ελλάδα φοβάται τη στρατιωτική μας δύναμη. Πρόκειται για ένα δικαιολογημένο φόβο, όμως, εμείς είμαστε μια χώρα που επιθυμούμε την ειρήνη".

"Πίσω από την Τουρκία υπάρχει μια δύναμη 300 εκατομμυρίων που έχει τον ίδιο πολιτισμό και την ίδια γλώσσα με την Τουρκία. Με τη δύναμή της αυτή, θα αλλάξει την πορεία των δεκαετιών που έρχονται", είπε ακόμα η Τ. Τσιλέρ στο ακροατήριο που την υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο.

Οι παρατηρήσεις αυτές, που αγγίζουν παντουρκικές χορδές του ακροατηρίου προς το οποίο απευθύνεται τελευταία η Τ. Τσιλέρ, προκάλεσαν τα συνθήματα και τις επευφημίες αυτών που είχαν συγκεντρωθεί. Σημείωσε επίσης ότι "Γι' αυτό το λόγο, οι Ελληνες θα έπρεπε να επιθυμούν περισσότερο από τους άλλους την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη".

"Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την πορεία των σχέσεων, Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ενωσης", συνέχισε. "Η χώρα που δικαιούται περισσότερο την πλήρη ένταξη, είναι η Τουρκία" πρόσθεσε και στήριξε την άποψη αυτή στο ότι είναι η μόνη υπό ένταξη χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ