Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Δίκαιος και πατριωτικός ο αγώνας τους

Διακήρυξη - Εκκληση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες. Κάλεσμα για στήσιμο επιτροπών αλληλεγγύης παντού

Πυκνώνει καθημερινά το μέτωπο της υποστήριξης στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς. Χτες άλλη μια επιτροπή αλληλεγγύης, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των φορέων και των επιτροπών ενισχύοντας το ανεπανάληπτο κίνημα των αγροτών.

Οπως τονίζεται και στη διακήρυξη - έκκληση της Επιτροπής Αχαϊας "Ο αγώνας της αγροτιάς είναι δίκαιος και πατριωτικός, γιατί αντιστέκεται στην πολιτική ξεκληρίσματος από τα χωράφια τους και ερήμωσης της υπαίθρου. Υποστηρίζουμε ολόπλευρα όλα τα δίκαια αιτήματά τους, τους αγώνες τους, καθώς και τις μορφές πάλης που επέλεξαν, για να αντιμετωπίσουν την αδιαλλαξία της κυβέρνησης".

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους επαγγελματίες, στους επιστήμονες, στους νέους και στις νέες η Επιτροπή καλεί το λαό της Αχαϊας: "Να αντιμετωπίσει και να αποκρούσει τις επιθέσεις συκοφάντησης και τρομοκράτησης που ξεδιπλώνονται από την κυβέρνηση, τους βιομήχανους, αλλά και άλλους παράγοντες που προωθούν την πολιτική ξεκληρίσματος της φτωχής αγροτιάς, την πολιτική της υποτέλειας στις εντολές της ΕΕ, την πολιτική της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι αγώνες των αγροτών αλλά και των άλλων εργαζομένων σήμερα, είναι δημοκρατικοί γιατί αντιπαλεύουν την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουσίων".

Με την πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζεται στη διακήρυξη, "επιδιώκουμε και συμβάλουμε:

- Στο δυνάμωμα της πάλης των αγροτών και στην κλιμάκωση του αγώνα τους.

- Στη διεύρυνση της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης όλου του λαού και των φορέων στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

- Στο να μην επιτρέψει ο λαός την κατασυκοφάντηση των αγώνων της αγροτιάς, αλλά και γενικότερα του δικαιώματος να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, να αντιστεκόμαστε στην υποταγή και τη μοιρολατρία.

- Στο να μην περάσουν τα σχέδια τρομοκράτησης των αγροτών και του λαού.Η νίκη των αγροτών, σημειώνουν οι υπογράφοντες, θα ανοίξει το δρόμο για καταχτήσεις και επιτυχίες και των άλλων εργαζομένων, θα ανοίξει το δρόμο να ανατραπεί αυτή η ανάλγητη πολιτική. Οι αγώνες αυτοί είναι μια παρακαταθήκη στη νέα γενιά, και σε όλους τους ανυπότακτους, ότι με την πάλη μπορούμε να καταχτήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας".

Και η έκκληση καταλήγει: "Σε κάθε συνοικία και χωριό, σε κάθε εργασιακό χώρο, δημιουργήστε επιτροπές αλληλεγγύης. Ο αγώνας των αγροτών μπορεί και πρέπει να νικήσει".

Για την Επιτροπή οι:

Κώστας Αγγελόπουλος πανεπιστημιακός, ΔΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών, Ανδρέας Αντωνόπουλος οικοδόμος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, Ρίτα Αρβανιτάκη γιατρός, πρόεδρος προσωρινής διοίκησης ΕΙΝΠΙΣ, Νίκος Ασπράγκαθος πανεπιστημιακός, ΔΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών, Βασίλης Ασπρούλιας δικηγόρος και Νομαρχιακός Σύμβουλος, Κώστας Γεροπαναγιώτης επαγγελματίας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αχαϊας, Ρένα Γκέστα συμβολαιογράφος, δημοτική σύμβουλος, Χρήστος Γκρεκιώτης γιατρός, δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κολιτσογιαννάκης εκπαιδευτικός, Χρήστος Κορδάς πολιτικός μηχανικός, μέλος της διοίκησης του ΤΕΕ παράρτημα Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Κοσιώνης γιατρός και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λαζαρίδης επαγγελματίας και δημοτικός σύμβουλος, Αγγελος Λιβαθηνός εκπαιδευτικός, Μάκης Μασμανίδης πρόεδρος Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας, Νίκος Ματσώκης πανεπιστημιακός, ΔΣ συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Μυλωνάς πολιτικός μηχανικός, ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών, Γιάννης Μυσιρλής πανεπιστημιακός, Αγγελική Ξυδία δικηγόρος, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Φώτης Παναγόπουλος πρόεδρος συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ και Γεωργία Ροδοπούλου γιατρός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ