Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΒΕ
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα στις 3 το απόγευμα εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ, όπου και θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,για το θέμα του ωραρίου. Παράλληλα απευθύνουν πρόσκληση συνάντησης για το ίδιο θέμα και στα πολιτικά κόμματα, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων,αλλά και οι φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων τονίζουν ότι ο αγώνας τους για ανθρώπινο ωράριο δεν έχει τελειώσει και θα συνεχίσουν έως ότου επιτευχθεί ο στόχος τους. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα "Κόντινεντ" Ν. Ιωνίας και "Πράκτικερ" Αιγάλεω, όπου μοίρασαν ενημερωτικές ανακοινώσεις για τα αιτήματά τους σε καταναλωτές και εργαζόμενους.

Στο "Πράκτικερ" οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και στάση εργασίας από τις 4 έως τις 8 μ.μ., διαμαρτυρόμενοι για την τρομοκρατική - όπως τη χαρακτηρίζουν - απόλυση του συναδέλφου τους Γ. Μαργιώνη.Μετά την κινητοποίηση, η επιχείρηση δεσμεύτηκε ότι μέσα στη βδομάδα θα επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση καταναλωτών και εργαζόμενων και στο "Κόντινετ", ενώ η κινητοποίηση εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα. Οι συνδικαλιστές μοίρασαν ανακοινώσεις σε όλους τους εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων έδειξε πρόθυμη να ενημερωθεί και να έρθει σε επαφή με το Σωματείο της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ