Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα ψέματα του Σημίτη

"Στα αγροτικά αιτήματα η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε αναγνωρίζοντας τον κοινωνικό ρόλο των αγροτών", είπε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο χτεσινό "τρομοκρατικό" διάγγελμά του προς τους αγρότες και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που: "περιλαμβάνει από τη στήριξη των νέων αγροτών, την κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος έως τη μετατροπή του ΟΓΑ σε Ταμείο κύριας ασφάλισης που ήδη συζητείται στη Βουλή. Οι ρυθμίσεις για τον ΟΓΑ με προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη ύψους 140.000 δραχμές, θα εξασφαλίσουν στους αγρότες σύνταξη όμοια με αυτή που έχουν οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους". Η πραγματικότητα είναι ότι η στήριξη των νέων αγροτών δεν αφορά παρά ετήσια δαπάνη 2 - 3 δισ. δραχμές για όλη τη χώρα! Οσο για την κατοχύρωση του αγροτικού επαγγέλματος που προωθείται με το γνωστό Μητρώο Αγροτών, όπως είναι γνωστό, επιδιώκουν να αποκλείσουν εκατοντάδες χιλιάδες μικροαγρότες και γι' αυτό αίτημα των αγροτών είναι να μην αποκλειστούν οι μικροαγρότες...

Εκεί, ωστόσο που αποκαλύπτεται η απάτη της κυβέρνησης είναι στο σημείο όπου ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι με τη μετατροπή του ΟΓΑ σε Ταμείο κύριας ασφάλισης εξασφαλίζεται στους αγρότες σύνταξη όμοια με αυτή των άλλων εργαζομένων σε άλλους κλάδους! Γιατί, όπως υπολογίζουν οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΟΓΑ, οι αγροτικές συντάξεις ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ στην πραγματικότητα, σε σχέση με τις συντάξεις που θα έπαιρναν με βάση το ισχύον σημερινό σύστημα (βασική σύνταξη του ΟΓΑ συν την προβλεπόμενη πρόσθετη σύνταξη). Κι αυτό ενώ, με το ίδιο νομοσχέδιο, επιβάλλεται να πληρώνουν εισφορές (συντάξεως και περίθαλψης...) δυόμισι φορές μεγαλύτερες απ' ό,τι σήμερα, με το ισχύον καθεστώς της πρόσθετης ασφάλισης.

Ετσι, ο Κ. Σημίτης, προκειμένου να παρουσιάσει ψεύτικο ενδιαφέρον για τους αγρότες, δε διστάζει να ψεύδεται συνειδητά. Αλλά, μ' αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνει πόσο δίκιο έχουν οι αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ