Για παραπληροφόρηση και έντονη επιρροή από την αραβική προπαγάνδα, κατηγορεί τον ευρωπαϊκό Τύπο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.-
Με συντριπτική πλειοψηφία 152 ψήφων υπέρ, 2 κατά (το Ισραήλ και οι ΗΠΑ) και 4 απουσίες (Κόστα Ρίκα, Φίτζι, Νήσοι Μάρσαλ και Μικρονησία), η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έλαβε, για άλλη μια φορά, απόφαση υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης για τον παλαιστινιακό λαό. Στο κείμενο της απόφασης, το Ισραήλ καλείται, και πάλι, να αποχωρήσει άμεσα από τα εδάφη που κατέλαβε με τον πόλεμο του 1967 και να σταματήσει πάραυτα την τακτική του εποικισμού, η οποία χαρακτηρίζεται "πλήρως παράνομη".
Παρ' όλα αυτά, η νέα απόφαση του ΟΗΕ δε φαίνεται να επηρέασε ιδιαίτερα τη στάση και τις απόψεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος συνεχίζει την ευρωπαϊκή του περιοδεία, σε μια προσπάθεια να "βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ". Ο Νετανιάχου βρέθηκε, χτες, για λίγες ώρες στην Ιρλανδία, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τζον Μπρουτόν και αργά το βράδυ έφθασε στη Μαδρίτη. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει μείνει έκπληκτος από το μέγεθος της επιρροής που ασκεί η αραβική προπαγάνδα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το Ισραήλ ευθύνεται "για την επικράτηση της παραπληροφόρησης και της προβολής της μίας άποψης" στην Ευρώπη, επειδή μέχρι σήμερα είχε εστιάσει το ενδιαφέρον του στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ και παραμέλησε την τακτική επαφή του με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη η είδηση του θανάτου ενός νεαρού Παλαιστινίου κρατουμένου στις φυλακές της Ιεριχούς. Ο Ρασίντ Φιτιάνι έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Παλαιστινίου αστυνομικού, ενώ προσπαθούσε να αποδράσει και αφού είχε, ήδη, επιτεθεί στους δεσμοφύλακές του, υποστηρίζει το επίσημο ανακοινωθέν της παλαιστινιακής αρχής. Η Αστυνομία της Ιεριχούς εξέφρασε επισήμως τη λύπη της για το συμβάν, το οποίο, όμως, χαρακτήρισε αναπόφευκτο και ανακοίνωσε ότι ο Παλαιστίνιος αστυνομικός συνελήφθη με την κατηγορία του φόνου. Παρ' όλα αυτά, ο θάνατος του Φιτιάνι, ο οποίος κρατούνταν με την κατηγορία της συνεργασίας με τις ισραηλινές αρχές, πυροδότησε νέο κύμα αντιδράσεων από τις παλαιστινιακές, αλλά και τις διεθνείς οργανώσεις, οι οποίες κατηγορούν την παλαιστινιακή Αστυνομία για χρήση βίας και βασανιστηρίων σε βάρος των κρατουμένων.