Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να σταματήσει το ξεπούλημα της "Σόφτεξ"

Ερώτηση - καταγγελία στη Βουλή για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της "Σόφτεξ" ζητά το ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται στην υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου.Την ερώτηση υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Στ. Παναγιώτου και ανάμεσα στ' άλλα τονίζει:

"Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία της χώρας μας, τη "Σόφτεξ", στη συρρίκνωση, τη χρεοκοπία και τελικά όπως φαίνεται στο ξεπούλημα. Σήμερα τα χρέη της επιχείρησης ξεπερνούν τα 20 δισ. δρχ. και υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη η Εμπορική Τράπεζα προχωρά στη διαδικασία εκποίησης της Softex για 2,5 δισ. δρχ. Η διαδικασία αυτή θα είναι καταστροφική για την επιχείρηση, για τους2.590 εργαζόμενους, αλλά και για τη βιομηχανία της χώρας μας.

Αυτό που χρειάζεται είναι να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, να υπάρξει βραχυπρόθεσμος δανεισμός από τις κρατικές τράπεζες, ύψους 3,5 δισ. δρχ., να προχωρήσουν τα επενδυτικά προγράμματα που έχει καταθέσει η διοίκηση της "Σόφτεξ" και έχουν εγκριθεί από το υπουργείο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή κλαδικής πολιτικής στον τομέα της χαρτοβιομηχανίας με κορμό τη "Σόφτεξ", ώστε να στηριχτούν και να αναπτυχθούν οι στρατηγικής σημασίας χαρτοβιομηχανίες της χώρας μας.

Ερωτάται η κ. υπουργός, εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των παραπάνω μέτρων".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org