Κυριακή 1 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛΕΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Υπεύθυνη για τη μόλυνση του νερού η κυβερνητική ολιγωρία

Βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν εξηγήσεις γιατί δε ζητήθηκαν από την Κοινότητα τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα για την προστασία των πηγών

Η επιδημία που χτύπησε πρόσφατα το χωριό Ελεούσα Ιωαννίνων από μολυσμένο νερό θα είχε αποφευχθεί, αλλά η κυβέρνηση ολιγώρησε και δε ζήτησε καν να απορροφήσει το ποσόν των 2 εκατ. ECU από την Κοινότητα που ήταν διαθέσιμο για την προστασία των πηγών Τούμπας και Κρύας του νομού!

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Νίκος Γκατζής,με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, ζητώντας τους εξηγήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - αναφέρουν οι βουλευτές - στις 10/11/96 απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Γιάννη Θεωνά,ότι είναι διαθέσιμα για την προστασία των πηγών Τούμπας και Κρύας Ιωαννίνων 2 εκατ. ECU, τα οποία μπορούσαν να ενταχθούν στο ΠΕΠ Ηπείρου 1994 - 1999 και όμως δε ζητήθηκαν από τη χώρα μας.

Στο μεταξύ - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - είναι γνωστό το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας της Κοινότητας Ελεούσας Ιωαννίνων, της μόλυνσης των πηγών Τούμπας με φαινόλες από το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΕΞ, καθώς και η μόλυνση των πηγών και συνολικά του υδροφόρου ορίζοντα με ρύπους από οικισμούς, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, γεωργικά φάρμακα κλπ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθύνουν στους τρεις υπουργούς τα εξής καυτά ερωτήματα:

  • Γιατί δε ζητήθηκαν τα 2 εκατ. ECU;
  • Πώς θα εξασφαλιστούν σήμερα και πώς θα αξιοποιηθούν;
  • Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες εναλλακτικής υδροδότησης των Ιωαννίνων από τις πηγές Αμαράντου - Ματσουκίου - Δεσποτικού;
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιθέσεις φασιστοειδών σε μέλη και γραφεία του ΚΚΕ (2013-10-10 00:00:00.0)
Μολυσμένο νερό στα Γιάννενα (2003-09-24 00:00:00.0)
Εγκλημα με τα νερά του λεκανοπεδίου (2000-08-13 00:00:00.0)
Διψάνε στα Γιάννενα (1999-09-12 00:00:00.0)
Πρόβλημα με το πόσιμο νερό στα Γιάννενα (1996-11-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ