Παρασκευή 30 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ιερά Σύνοδος στον Σημίτη

Η πολιτική της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χτες ότι κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, με επιχείρημα ότι η Εκκλησία "δεν μπορεί να βγει εις πέρας" ζήτησαν, αφενός, τη μείωση της φορολογίας επί των ακαθάριστων εκκλησιαστικών εσόδων, αφετέρου τη μείωση της φορολογίας επί της εκκλησιαστικής περιουσίας, αφού, όπως είπαν, με τη συγκεκριμένη φορολογία "είναι τελείως ασύμφορο για την Εκκλησία να έχει περιουσία...".

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αλλά και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γ. Πασχαλίδης, "κατανόησε το πρόβλημα" και θα συσταθεί μεικτή επιτροπή μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας που θα το εξετάσει.

Επίσης, από πλευράς Ιεράς Συνόδου τέθηκε θέμα προστασίας του πολίτη από τη Συνθήκη του Σένγκεν, αλλά όπως είπαν τους διευκρινίστηκε από τον πρωθυπουργό και δέχτηκε η Εκκλησία ότι "η Συνθήκη Σένγκεν... αποτελεί διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ