Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ
Φιέστες χωρίς μέτρο

Παρατράγουδα στις γιορτές του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ

Και με τη... βούλα πλέον ο Ολυμπιακός ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας την περασμένη Κυριακή οπότε και έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς φιλοδώρησε με έξι γκολ την Καβάλα και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά. "Πρωταθλητής" στους σκόρερ ήταν ακόμη ένας ερυθρόλευκος, ο Αλέξης Αλεξανδρής που μάλιστα ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια τη συνεργασία του αντί 300 εκατομμυρίων δραχμών.

Η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου ναι μεν ήταν εντυπωσιακή στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, όμως η είσοδος των ανεγκέφαλων στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου κάθε άλλο παρά τιμάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι επιταγές της ΟΥΕΦΑ είναι αυστηρότατες. Ποιος να τα τηρήσει αυτά όμως σε αυτό τον τόπο; Οι οπαδοί του Ολυμπιακού; Η μήπως του ΠΑΟΚ; Μια από τα ίδια και αυτοί. Πριν τελειώσει ο αγώνας με την Καστοριά (6 - 0 με τρία γκολ του Φρατζέσκου που όμως έμεινε πίσω από τον Αλεξανδρή στους σκόρερ) έκαναν την Τούμπα "πλατεία" και οι παίκτες εν ριπή οφθαλμού έχασαν τις φανέλες τους. Δικαιολογημένη η χαρά σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, όμως πρέπει να υπάρχει και μέτρο...

ΠΑΟ: Κουλακιώτης αντί Ουζουνίδη

Στα άλλα ματς... ρουτίνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο Καυτατζόγλειο με σκόρερ τον Βαζέχα που άργησε να... αναστηθεί. Πάντως στον ΠΑΟ η επόμενη μέρα είναι μεταγραφική. Ο Γιώργος Κουλακιώτης της Βέροιας είναι μια ανάσα από το τριφύλλι αφού συναντήθηκαν χτες οι πρόεδροι των δύο ομάδων στην Αθήνα. Ο λίμπερο της "βασίλισσας" προορίζεται για αντικαταστάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η ΑΕΚ που επίσης είχε ένα λόγο να πάρει... τίτλο στους σκόρερ δεν τα κατάφερε. Κέρδισε την Ξάνθη, όμως ο Χρήστος Κωστής πέτυχε ένα γκολ που δε στάθηκε αρκετό να του δώσει την πρωτιά. Κατά τ' άλλα, εύκολα επικράτησαν η Βέροια του ΟΦΗ, η Καλαμάτα του Ιωνικού, ο Αθηναϊκός του Εδεσσαϊκού. Η μοναδική ισοπαλία ήταν στην Πάτρα ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Πανηλειακό, ενώ ο Αρης που αποχαιρέτησε την κατηγορία σημείωσε νίκη γοήτρου στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ