Τρίτη 27 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
13Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Χορός μεταλλίων

Τέσσερα μετάλλια κέρδισε η Ελλάδα στην Πάτρα. Χρυσό οι νεάνιδες στο ανσάμπλ

ΠΑΤΡΑ (του απεσταλμένου μας Γ. ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Το στοίχημα κερδήθηκε. Η ελληνική ρυθμική γυμναστική έκανε μεγάλο ευρωπαϊκό άλμα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τέσσερα μετάλλια στο 13ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα "κέρδισε" για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το φίλαθλο κοινό, που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο "Δ. Τόφαλος" της Πάτρας, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο τις τρεις μέρες των αγώνων.

Η Ελλάδα με τα τέσσερα μετάλλια ήταν τέταρτη στον πίνακα των μεταλλίων πίσω από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία.

Ο χορός των μεταλλίων άνοιξε το Σάββατο με το ανσάμπλ των γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Μια επιτυχία που ήταν έκπληξη, καθώς η ομάδα αυτή είχε μόνο λίγους μήνες ζωής και είχε στόχο την είσοδο στην οχτάδα. Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 38.550 β. ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρωσία συγκέντρωσε 38.800 β. Τρίτη η Ουκρανία με 38.350 β.

Την Κυριακή το ανσάμπλ Ελληνίδων νεανίδων ανέβηκε στην ψηλότερη θέση του βάθρου συγκεντρώνοντας 37.450 β. Επαναλήφθηκε έτσι η επιτυχία του 1994 στη Θεσ/νίκη. Δεύτερη η Λευκορωσία με 37.300 β. και τρίτη η Ρωσία με 37.200.

Το θρίαμβο της ελληνικής ρυθμικής ολοκλήρωσε η Μαρία Παγκάλου, που την Κυριακή κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στους τελικούς των οργάνων του ατομικού. Η Θεσσαλονικιά αθλήτρια ήταν δεύτερη στην κορδέλα με 9.950 β. και στο στεφάνι με τους ίδιους βαθμούς. Η Παγκάλου ήταν 4η στο σχοινάκι και 5η στις κορύνες. Το Σάββατο η Παγκάλου, που θαυμάστηκε από τους ειδικούς του αθλήματος για το χειρισμό των οργάνων, κατατάχτηκε 5η στο σύνθετο ατομικό με 39.537 β. Πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν η Βιτριτσένκο (Ουκρανία), δεύτερη η Ρωσίδα Ογκρίζκο και τρίτη η Σερεμπριάνσκαγια (Ουκρανία). Η Πολυδώρου στο σύνθετο ατομικό ήταν 15η με 38.549 β.

Στα αξιοσημείωτα οι πολύ καλές εντυπώσεις των ξένων για τη διοργάνωση, που είχαν σαν αποτέλεσμα την τοποθέτηση κορυφαίων αθλητριών και παραγόντων υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας για την Ολυμπιάδα του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ