Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΝΕΟ ΑΛΜΑ: Εσπασε και το φράγμα των 1.700 μονάδων ο δείκτης τιμών μετοχών στο Χρηματιστήριο. Χτες, οι τιμές των μετοχών αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,6% και ο γενικός δείκτης ανέβηκε στις 1727,7 μονάδες από 1.683,9 που είχε κλείσει προχτές.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΠΟΙΝΕΣ: Το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε χτες την απόφασή του να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις σε ιδιώτες και εταιρίες, για την εμπλοκή τους στις "μεθοδεύσεις και προσυνεννοημένες συναλλαγές των ομάδων Τρύφωνος, ΔΕΛΤΑ ΑΧΕ και Γεωργάκη". Οι ποινές που επιβλήθηκαν, με βάση τα ευρήματα του ελέγχου που έγινε από 3 διεθνείς ελεγκτικούς μετά την υπόθεση της ΔΕΛΤΑ, ήταν οι εξής: α) Για ανακριβή πληροφόρηση στις συναλλαγές σε μετοχές της ΜΑΓΡΙΖΟΣ και άλλες παραβάσεις πρόστιμο ύψους 150 εκατ. δραχμές στον Κωστόπουλο Βασίλειο, 60 εκατ. δραχμές στον Γιαφασάκη Σπυρ. και 40 εκατ. δραχμές στον Χατζάκη Εμμανουήλ. β) Για παραβίαση των διατάξεων που αφορούν την εκμετάλλευση της εσωτερικής πληροφόρησης σχετικά με συναλλαγές σε μετοχές των εταιριών ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και ΑΤΕΜΚΕ και άλλες παραβάσεις, πρόστιμο 150 εκατ. δραχμές στον Γεωργάκη Κωνσταντίνο, 60 εκατ. δραχμές στη Γεωργάκη Ευαγγελία και 40 εκατ. δραχμών στη Γεωργάκη Χρυσούλα. γ) Για παραπληροφόρηση στις συναλλαγές μετοχών σε μετοχές της εταιρίας ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και άλλες παραβάσεις, πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δραχμών στον Βαρυμπιώτη Κωνσταντίνο, 25 εκατ. δραχμές στον Μαρκόπουλο Ιωάννη και 15 εκατ. δραχμές στον Μαρκόπουλο Λάμπρο. Για τους ίδιους λόγους, επιβλήθηκαν πρόστιμα 90 εκατ. δραχμών στην ΙΟΝΙΚΗ ΑΧΕ, 50 εκατ. δραχμές στη ΣΙΓΜΑ ΑΧΕ, 30 εκατ. δραχμές στην EUROXX ΑΧΕ, ενώ απηύθυνε έγγραφη επίπληξη στις ΑΧΕ ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ και ΚΑΠΠΑ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, συνεχίζει την εξέταση των πορισμών ελέγχου σχετικά με τυχόν άλλες παραβάσεις από τα ίδια και άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

ΦΟΡΟΠΑΡΑΤΑΣΗ: Παρατείνεται έως τις 10 Ιούνη η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων και των ισοζυγίων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Η προθεσμία υποβολής των παραπάνω καταστάσεων λήγει στις 25 Μάη και η παράταση κρίθηκε αναγκαία για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Ο ΟΓΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ: Με αφορμή την κυβερνητική μομφή ότι πολλές ΔΕΚΟ καθυστερούν να υποβάλουν ισολογισμούς αποτελεσμάτων χρήσης, ο διοικητής του ΟΓΑ διευκρινίζει με επιστολή του στο "Ρ" ότι ο ΟΓΑ έχει συντάξει ισολογισμό έτους 1995 τον οποίο και υπέβαλε αρμοδίως μέσα στο 1996. Με την ίδια επιστολή, μας πληροφορεί, πως ο ΟΓΑ έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για τη σύνταξη του ισολογισμού του έτους 1996, τον οποίο και θα υποβάλλει στα αρμόδια υπουργεία μέχρι το Φθινόπωρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ