Παρασκευή 16 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εμπαιγμού συνέχεια...

Αναξιόπιστη και χοντρόπετση απέναντι στους εργαζόμενους αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση, με αφορμή τις δεσμεύσεις που υποτίθεται πως ανέλαβε πρόσφατα προς τους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ. Δεσμεύσεις, που αναγκάστηκε να πάρει κάτω από το βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων την προηγούμενη βδομάδα, και ήδη χτες φάνηκαν τα πρώτα δείγματα αθέτησής τους, συνεχίζοντας τον εμπαιγμό που άρχισε από τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν αίφνης τράπεζες και κυβέρνηση δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση.

Η προγραμματισμένη για χτες καθοριστική σύσκεψη με τις πιστώτριες τράπεζες και τη νέα διοίκηση της εταιρίας, από την οποία - σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών - θα εξαρτιόταν η πορεία της επιχείρησης, δεν πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η σύσκεψη αναβλήθηκε για σήμερα, έγκυρες όμως πηγές από πλευράς τραπεζών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς επίσης και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση της ΣΟΦΤΕΞ.

Οι μεθοδεύσεις αυτές δεν είναι άσχετες από την πραγματική κυβερνητική βούληση, που δεν είναι άλλη από το να θέσει εκτός αγοράς με οποιονδήποτε τρόπο τη ΣΟΦΤΕΞ. Τον λόγο έχουν τώρα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά και τη νέα εξαπάτηση από την κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τη λειτουργία της επιχείρησης και την εξασφάλιση της εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ