Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη

Την Κυριακή 18 Μάη με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης η κορύφωση των εκδηλώσεων του 19ου Δεκαημέρου Ειρήνης

Το Δεκαήμερο Ειρήνης, ζωής και ελπίδας άνοιξε. Δεκάδες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια του 19ου Δεκαημέρου Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

Το Δεκαήμερο θα κορυφωθεί την Κυριακή 18 Μάη με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην Αθήνα. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία και από την Κερασίτσα,γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη,που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Πελοποννήσου.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη επίσης την Κυριακή 18 Μάη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του δεκαημέρου, που διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ, με την καθιερωμένη μεγάλη πορεία ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από το στρατόπεδο "Νταλίπη" που έχει επιλεγεί να γίνει η έδρα της ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης. Η πορεία θα περάσει από το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών και θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί θα γίνει η κεντρική ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη και το συγκρότημά του.

Αποκλεισμός της βάσης της Σούδας

Η Κρήτη δίνει την Κυριακή 18 Μάη το δικό της ραντεβού με την ειρήνη και την αντιιμπεριαλιστική πάλη. Οι Επιτροπές Ειρήνης και οι "Νεανικές Δράσεις" και των τεσσάρων νομών του νησιού διοργανώνουν στα πλαίσια του 19ου Δεκαημέρου Ειρήνης παγκρήτιο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Χανιά και συμβολικό αποκλεισμό της αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας.

Στο κάλεσμα των διοργανωτών τονίζεται:

"Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

- Εξω οι βάσεις και τα πυρηνικά όπλα από τη χώρα μας.

- Οχι στις ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

- Να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από τη Βοσνία και την Αλβανία.

- Κρήτη νησί ειρήνης. Οχι στην εγκατάσταση των δυνάμεων ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

- Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη, Αιγαίο θάλασσα συνεργασίας και φιλίας των λαών".

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα κατά πόλη: Ηράκλειο 235749, 286712, 233192, Χανιά 88389, Ρέθυμνο 22926, Λασίθι 26284.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ