Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θα προχωρήσουμε κανονικά

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος δε συζητήθηκε το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προφανώς γιατί είχε επιβεβαιωθεί η ομοφωνία στους κυβερνητικούς χειρισμούς στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την περασμένη Παρασκευή.

Χαρακτηριστική πάντως της στάσης της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στην κίνηση των 32 βουλευτών, είναι η δήλωση του γραμματέα της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος δήλωσε ότι "το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του πρέπει να προχωρήσουν στο έργο τους κανονικά και να μη φοβούνται ούτε την κριτική ούτε την αντιπαράθεση, απ' όπου κι αν προέρχεται. Διότι μπορούμε να πείσουμε με την πολιτική μας και με τις πράξεις μας".

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Κ. Σκανδαλίδης, η προετοιμασία της πανελλαδικής οργανωτικής συνδιάσκεψης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και της ΚΟ, αύριο, Τετάρτη.

Η συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με την πορεία της οργανωτικής ανασυγκρότησης, καθώς και "με όλα τα θέματα της πορείας του ΠΑΣΟΚ" και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα, μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Στην εισήγηση για τη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με ορισμένα σημεία που διέρρευσαν στις εφημερίδες, διαπιστώνεται ότι "το ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής αλλαγής", μετά τις εκλογές του 1981, γίνεται "ΠΑΣΟΚ της κρατικής διαχείρισης", ενώ απορρίπτονται οι όροι "αριστερός και δεξιός, κοινωνικά ευαίσθητος και κοινωνικά ανάλγητος".

Επίσης στην Πολιτική Γραμματεία συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή (Σκανδαλίδης, Τσουκάτος, Σουλαδάκης και Σπ. Αυγερινός) η οποία θα κάνει την τελική εισήγηση για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα των εκδηλώσεων στη μνήμη του Α. Παπανδρέου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το θάνατό του, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση γιατί, χτες, απουσίαζε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Αποφασίστηκε πάντως να γίνει κοινό μνημόσυνο με την οικογένεια στις 22 Ιούνη και εκδήλωση το ίδιο απόγευμα. Τέλος, συζητήθηκε η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Φλοίσβου κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ όσον αφορά τα αναδρομικά των βουλευτών, αποφασίστηκε να δοθούν σε τρεις ετήσιες δόσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ