Κυριακή 20 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η άλλη όψη

Ενιαίο μέτωπο, προκειμένου να αποτρέψουν "τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα" συγκροτούν - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας - βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ. Ανάμεσά τους, οι Στ. Παπαθεμελής και Χρ. Κηπουρός από το ΠΑΣΟΚ, οι Γ. Σούρλας και Γ. Καρατζαφέρης από τη ΝΔ και οι Τ. Ιντζές και Γ. Ρόκκος από το ΔΗΚΚΙ.

Και όσον αφορά τις υποχωρήσεις στα λεγόμενα εθνικά θέματα, συμφωνούμε απόλυτα. Μόνο, που η ιστορία τους έρχεται από παλιά και δεν είναι τωρινή υπόθεση. Και η βασική τους αιτία, ούτε βρίσκονταν και ούτε βρίσκεται στην ενδοτικότητα κάποιων ελληνικών κυβερνήσεων - μαζί και της σημερινής - απέναντι σε κάποιους γειτόνους μας, αλλά στην εναπόθεση των θεμάτων αυτών στις... καλές προθέσεις και υπηρεσίες των "εταίρων" και "συμμάχων" μας, στο θανάσιμο εγκλωβισμό της χώρας στις εκάστοτε ιμπεριαλιστικές πολιτικές και πρωτοβουλίες για την περιοχή. Πράγματα, για τα οποία οι προαναφερόμενοι βουλευτές δε λένε το παραμικρό.

Ετσι, όσο και αν σηκώνουν τη φωνή τους, ενάντια στο λεγόμενο "Μέτωπο της λογικής" - την τακτική, δηλαδή, της "ρεαλιστικής" προσαρμογής και υποταγής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα δεδομένα της "νέας τάξης" - δεν προσφέρουν το παραμικρό, αφού αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ