Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δρόμους σήμερα οι οικοδόμοι

Απεργούν πανελλαδικά, υπερασπίζονται την κοινωνική ασφάλιση και απαιτούν σύνταξη ΤΩΡΑ στα 55. Συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Στο στόχαστρο άθλιων μεθοδεύσεων η κινητοποίηση

Απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας, σε μια δυναμική απόκρουση των σχεδίων της κυβέρνησης για "ξεθεμελίωμα" του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και απαιτώντας να μειωθεί τώρα το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 55."Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλισή μας",διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να δικαιωθούν.

Παράλληλα, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν οικοδόμοι απ' όλη τη Μακεδονία στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο ξεδιπλώνουν ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ καταγγέλλει σαν απάτη τον "κοινωνικό διάλογο" που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. "Κυβέρνηση - σημειώνει - και βιομήχανοι, με τη στήριξη των υποταγμένων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, μοναδικό στόχο έχουν την προετοιμασία του εγκλήματος που ετοιμάζουν ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση". Υπογραμμίζει ότι "μπροστά σε αυτή την πύρινη λαίλαπα, το δυνάμωμα των διεκδικητικών μας αγώνων, το τσιμεντάρισμα της ενότητάς μας, η αντίσταση είναι μονόδρομος".

Καλεί τους οικοδόμους να παλέψουν και να απαιτήσουν: Σύνταξη στα 55. Αύξηση των συντάξεων. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Μέτρα για την κατοικία, δουλιά στους εργαζόμενους στον κλάδο. Επιβίωση των ανέργων.

Στο μεταξύ χτες και μετά το διοχετευμένο προβοκατόρικο δημοσίευμα των "Νέων", το οποίο έκανε λόγο για "αντισυγκέντρωση" (!) των οικοδόμων έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ θα βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας υποδαύλιζαν - διά της διαρροής ...πληροφοριών - ένα ανάλογο κλίμα έντασης! Η αλήθεια, πάντως, είναι μία: Η σημερινή κινητοποίηση των οικοδόμων είναι προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα και ο υπουργός Εργασίας έχει ειδοποιηθεί - όπως γίνεται κάθε φορά - εδώ και δυο μέρες, από τη Δευτέρα το πρωί, ότι μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο, ώστε να του υποβληθεί το ψήφισμα και να κληθεί να απαντήσει στα αιτήματα του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ