Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πρόκριση με άγχος

Η Βουλιαγμένη στην 4άδα, ξεπέρασε τον Εθνικό στο τρίτο παιχνίδι. Πρόκριση - έκπληξη η Χαλκίδα

Κινδύνεψε, αλλά τελικά τα κατάφερε η Βουλιαγμένη να προκριθεί στα ημιτελικά των πλέι - οφ στην Α1 ανδρών, αφού νίκησε και τον Εθνικό με 12-6 και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 νίκες. Οι "μπέμπηδες" του Γιάννη Γιαννουρή είδαν το μέλλον τους στο πρωτάθλημα να "μπάζει νερά", όταν την Κυριακή ένας αναγεννημένος Εθνικός κατάφερε να τους νικήσει στην έδρα τους με 8-7 και χρειάστηκε τρίτο παιχνίδι, προκειμένου να καθαρίσει η υπόθεση πρόκριση. Στο χτεσινό παιχνίδι όμως οι Κυπελλούχοι Ευρώπης σοβαρεύτηκαν και έφθασαν άνετα στη νίκη. Τα εννιάλεπτα ήταν: 3-1, 2-2, 3-2, 4-1. Για τη Βουλιαγμένη σκόραραν: Αφρουδάκης 3, Ψύχος 3, Λοράντος 3, Καλακώνας 2, Κουστογιάννης 1. Για τον Εθνικό τα γκολ πέτυχαν οι Σχίζας, Κοκκινάκης, Καλακώνας, Κουρτίδης, Κεχαγιάς και Βούλγαρης.

Η Χαλκίδα έκανε τελικά τη μεγάλη έκπληξη και προκρίθηκε στα ημιτελική ενώ παράλληλα εξασφάλισε και την έξοδό της στην Ευρώπη. Η ομάδα της Εύβοιας νίκησε την Κυριακή για δεύτερη φορά την Πάτρα με 8-7 μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι. Ηγέτης της Χαλκίδας ήταν για άλλη μια φορά ο Αμερικανός Κρις Χούμπερτ, που σημείωσε και το νικητήριο γκολ ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, όταν το σκορ ήταν 7-7.

Η Χίος πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά, αφού νίκησε για δεύτερη φορά τη Γλυφάδα με 11-6.

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε, τελικά επικράτησε στην παράταση των Χανίων με 15-14 (κανονικός αγώνας 12-12) σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του επί των Κρητικών που του έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά. Ετσι τώρα στην ημιτελική φάση (οι πρώτοι αγώνες την Τετάρτη) θα συναντηθούν Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη και Χαλκίδα - Χίος.

  • Η ιταλική Ποσίλιπο αναδείχτηκε τελικά πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού στον τελικό του φάιναλ - φορ που έγινε η στη Νάπολι, νίκησε την κροατική Μλάντοστ με 10-7.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ