Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΡΕΚΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αγωνιστική πρόσκληση στη νεολαία

- Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τα στελέχη και μέλη της Οργάνωσης να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της πανεξόρμησης, που ξεκινά σήμερα. Πώς προχωρά η Οργάνωση σε αυτή τη "μάχη";

- Η Οργάνωσή μας από σήμερα μέχρι τις 20 Απρίλη θα πραγματοποιήσει ένα νέο μεγάλο άνοιγμα προς τη νεολαία, ενόψει του 7ου Συνεδρίου. Φέρνοντας τις θέσεις, τις προτάσεις κοντά στους νέους και τις νέες της πατρίδας μας και ταυτόχρονα τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις αναζητήσεις της νεολαίας στο κέντρο του δικού μας προβληματισμού στο Συνέδριό μας.

Το κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς που επικρατεί στις προσυνεδριακές διαδικασίες στις συνελεύσεις των ΟΒ, στις τομεακές και νομαρχιακές συνδιασκέψεις, οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί από το σύνολο των οργανώσεών μας και σε συνδυασμό με τη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών που δίνουν οι αντίστοιχες οργανώσεις μας, μας επιτρέπουν να πούμε με σιγουριά πως όλη η ΚΝΕ θα συμμετέχει με ενθουσιασμό στην εξόρμηση. Πως όλη η ΚΝΕ θα βρεθεί σε ρυθμούς μαζικής, ζωντανής επικοινωνίας με τη νεολαία. Πως δε θα μείνει ούτε ένα σχολείο, ούτε μία σχολή, ούτε ένας εργασιακός χώρος... που να μη φτάσει η ΚΝΕ. Πως θα γίνει πραγματικά ένα τεράστιο άνοιγμα με εκατοντάδες εξορμήσεις και δεκάδες εκδηλώσεις και συσκέψεις.

- Πώς θα μετρήσετε την επιτυχία της εξόρμησης;

- Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε το άνοιγμα που πετύχαμε στις πρόσφατες εκλογές. Να το ξεπεράσουμε σε όλους τους δείκτες, να το ξεπεράσουμε και στα αποτελέσματα. Την επιτυχία της Εξόρμησής μας δε θα την κρίνουμε μόνο με ποσοτικούς δείκτες μα και από τα αποτελέσματα που μπορούμε να έχουμε και θα έχουμε κατά τη διάρκειά της. Ενα βασικό κριτήριο για την επιτυχία της, θα είναι κατά πόσο θα πάρουν τη θέση τους στις γραμμές μας οι χιλιάδες νέοι και νέες που βρίσκονται ήδη δίπλα μας, που εμπνέονται από την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ και οι περισσότεροι από αυτούς περιμένουν να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα, περιμένουν τη δική μας πρόσκληση για να γίνουν ΚΝίτες. Αυτό το βήμα θα το κάνουμε και θα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς ορμητική ανάπτυξη και μαζικοποίηση της Οργάνωσής μας που το 7ο Συνέδριό μας έχει στόχο.

- Ποιο είναι το μήνυμα που η ΚΝΕ θέλει να στείλει στη νεολαία της πατρίδας μας στην πορεία προς το 7ο Συνέδριο;

- Απευθυνόμαστε με θάρρος και εμπιστοσύνη στη νεολαία και το δικό μας μήνυμα είναι η απάντηση που μπορεί και πρέπει να δώσει κάθε νέος και νέα που δε θέλει η ζωή του να γίνει εμπόρευμα στο παζάρι της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

Το δικό μας μήνυμα, είναι η πρόσκληση να βαδίσουμε στο δρόμο των αγώνων και της ελπίδας, να περάσουμε στην αντεπίθεση.Για να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της ειρήνης, των δικαιωμάτων, της ζωής μας. Μαζί με το λαό να συγκρουστούμε με τη συντηρητική πολιτική, την εξουσία της ολιγαρχίας, τον ιμπεριαλισμό, να αναμετρηθούμε με την εκμεταλλευτική κοινωνία της βαρβαρότητας, τον καπιταλισμό. Με τους αγώνες μας, δίπλα στην εργατική τάξη, με ισχυρό ΚΚΕ και μαζική ΚΝΕ μπορούμε να νικήσουμε, να κατακτήσουμε ένα ειρηνικό και ελεύθερο μέλλον, το σοσιαλισμό.

Μ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παγκινητοποίηση σήμερα με το κουπόνι και τον «Ριζοσπάστη»(2008-11-30 00:00:00.0)
Πιο πλατιά, πιο θαρρετά στη νεολαία(2001-09-01 00:00:00.0)
Σημαντικές οι εμπειρίες από τη δράση των ΚΝίτικων Οργανώσεων(1999-12-14 00:00:00.0)
Η αντιιμπεριαλιστική πάλη δυναμώνει στη νεολαία(1998-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ