Σάββατο 22 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μακρυγιάννης και '21 σε δήμους

Εκδήλωση - αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μακρυγιάννη,οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ταύρου,τη Δευτέρα, στις 7μ.μ., στο θέατρο της δημαρχίας. Η εκδήλωση θα περιλάβει έκθεση εικόνων του αγώνα που φιλοτεχνήθηκαν από τον ζωγράφο και αγωνιστή του '21 Παναγιώτη Ζωγράφο και τους γιους του, με τις υποδείξεις του Μακρυγιάννη. Ανάγνωση αποσπασμάτων από τα "Απομνημονεύματά" του. Τραγούδια της επανάστασης. Βιογραφία και αναφορά στο έργο του. Προβολή υλικού. Συμμετέχει η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου με διεύθυνση του Γ. Παπαγεωργίου.Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι Δ. Βλαχόπουλος, Ν. Βλαχοπούλου, Λ. Βλάχου - Χαλδαίου, Γ. Δημητριάδης, Χ. Ζώτος, Μ. Κακολύρη, Ν. Κρυσταλλίδου, Γ. Τότσικας, Α. Χρηστομάνου.

  • Η Νομαρχία Αθηνών σε χτεσινή της συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τις εκδηλώσεις της με την ευκαιρία της εθνικής επετείου. Συγκεκριμένα η Νομαρχία οργανώνει συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας μαθητών της Νομαρχίας,αύριο, 8μ.μ., στο θέατρο του δήμου Αλίμου ("Κ. ΚΟΥΝ"). Τη Δευτέρα, με συμμετοχή αθλητών από τα Καλάβρυτα, Καλαμάτα, Ναύπλιο, κ.ά, θα γίνει συμβολικός αγώνας "Δρόμου Παλιγγενεσίας". Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και θα καταλήξει στο χώρο της μαθητικής παρέλασης, πριν την έναρξή της, με άναμμα της φλόγας. Τη Δευτέρα, επίσης, στις 8.30μ.μ., στη Λυρική Σκηνή θα δοθεί συναυλία, με ελεύθερη είσοδο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με διεύθυνση Α. Μπαλτά και σολίστ τον Α. Κουλουμπή, σε έργα Ελλήνων συνθετών. Τέλος, η Νομαρχία προκηρύσσει τρεις διαγωνισμούς: Συγγραφής ιστορικού παιδικού βιβλίου, με θέμα "Η πολιορκία των Αθηνών", σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Μουσικής σύνθεσης με το ίδιο θέμα, σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Εικαστικού διαγωνισμού για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
  • Το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Γλυφάδας,τη Δευτέρα, στις 7.30μ.μ., στο κινηματοθέατρο "Μ. Μερκούρη" (Αν. Ρωμυλίας 123 και Γ. Γεννηματά) οργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου.
  • "Οι εθνικοί μας αγώνες μέσα από το μανιάτικο μοιρολόι", τιτλοφορείται η εκδήλωση του Επιστημονικού Συλλόγου Νέων των Αθηνών σε συνεργασία με το περιοδικό "Αδούλωτη Μάνη", στην αίθουσα "Α. Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου Αθηναίων, σήμερα στις 7μ.μ. Ομιλητής είναι ο καθηγητής ΜΕ και εκδότης του περιοδικού Γεώργιος Δημακογιάννης.
  • Για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μακρυγιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Γέμτος οργάνωσαν εκδήλωση, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, με τίτλο "Μνήμη Μακρυγιάννη". Αποσπάσματα από τα "Απομνημονεύματα" του Μακρυγιάννη διάβασε ο Ν. Τσακίρογλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε η ορχήστρα του δήμου "Αθηναϊκή Φιλαρμονία", ενώ η εταιρία "Διαχρονικές Εκδόσεις" παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση "Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη" (3.200 αριθμημένα αντίτυπα, 29.000 δρχ).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2009-12-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-11-23 00:00:00.0)
Μέρα μουσικής(2002-06-21 00:00:00.0)
Εγκαίνια και εκδηλώσεις(1999-03-24 00:00:00.0)
Μουσική και χορός(1997-06-07 00:00:00.0)
Γιορτή της Μουσικής(1996-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ