Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να μπει τέρμα στο σκλαβοπάζαρο

Σε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκη και Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου,ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ σημειώνει τα παρακάτω:

"Βαρύτατο φόρο αίματος στο βωμό της ασυδοσίας των εφοπλιστών και των εργολάβων και της κρατικής αδιαφορίας πλήρωσαν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, η οποία έχει μετατραπεί σε σκλαβοπάζαρο. Μια έκρηξη σε πλοίο που επισκευαζόταν στο Ναυπηγείο Καλαϊτζή συγκλόνισε όλο το Πέραμα και εκτόξευσε δεκάδες μέτρα μακριά τα κορμιά των άτυχων εργατών, αφήνοντας νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Στο πλοίο δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετές ώρες μετά το ατύχημα κανείς δεν μπορούσε να ξέρει ούτε τον αριθμό των εργαζομένων στο πλοίο, αφού δε βρέθηκε η απαραίτητη κατάσταση που θα έπρεπε να αναγράφει τα ονόματά τους, μιας και όλοι ήταν ανασφάλιστοι.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί: Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

Να αποκατασταθούν ηθικά και υλικά οι τραυματίες και οι οικογένειες των τραγικών θυμάτων;

Να ελεγχθούν και να διωχτούν ποινικά για την εγκληματική τους πρακτική οι εργολάβοι, οι πλοιοκτήτες και οι υπεύθυνοι της Επιθεώρησης Εργασίας, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται 50 μόλις μέτρα από το χώρο του ατυχήματος;

Να υιοθετηθούν και να υλοποιηθούν οι προτάσεις των φορέων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, οι οποίες αφορούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και στην αντιμετώπιση της ασυδοσίας των πλοιοκτητών και των εργολάβων;".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ