Παναγροτικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων
Μήνυμα κοινής δράσης εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ θα στείλουν οι αγρότες, συμμετέχοντας μαζικά με εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που διοργανώνει, μεθαύριο Κυριακή 16 Μάρτη, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.
Στο παναγροτικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, αναμένεται να πάρουν μέρος χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, ότι είναι αποφασισμένοι όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων και συγκεκριμένων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, όπως αναδείχτηκαν στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων του Μάρτη του 1995, του Δεκέμβρη του 1996 και του Φλεβάρη του 1997. Θα συμμετέχουν επίσης - εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά - χιλιάδες εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι, συνταξιούχοι και αντιστασιακοί, με αποφάσεις που λαμβάνουν διοικητικά συμβούλια μαζικών φορέων απ' ολόκληρη τη χώρα.
Ηδη αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι μαζικοί φορείς ναυλώνουν λεωφορεία, που θα μεταφέρουν τον κόσμοστο χώρα του γιορτασμού. Σε συνεδρίασή της η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εξέτασε τις τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και καθόρισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του γιορτασμού. Χτες το βράδυ έγινε συνεστίαση της ΠΑΣΕ στην Καρδίτσα - τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τα έξοδα των δικών σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι δολιοφθορές των ΜΑΤ στα τρακτέρ, στη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης - ενώ σήμερα στις 7:30 μ.μ. θα δοθεί συναυλία της Γιώτας Βέη,στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.
Αύριο Σάββατο, στις 8μ.μ. η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα οργανώνει εκδήλωση στο κέντρο "Νεμπεγλέρ" της Νίκαιας στη Λάρισα, με καλεσμένους τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Η ΠΑΣΕ έχει τονίσει πολλές φορές ότι ο φετινός γιορτασμός του Κιλελέρ έχει διεκδικητικό χαρακτήρα κι αποτελεί εκκίνηση νέων αγώνων της αγροτιάς για την επιβίωσή της.
Οι αγρότες συνεχίζουν τους αγώνες τους με συγκεκριμένα αιτήματα. Παλεύουν για: