Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στην τελική ευθεία εν μέσω αψιμαχιών

Στον απόηχο της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων από όλους τους διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ, κινήθηκαν χτες τα στελέχη του κόμματος ενώ ο Μ. Εβερτ κάνοντας χρήση του "θεσμικού του ρόλου" επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησε μαζί του τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική Αλβανία. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δείξει ότι δεν τον απασχολούν και τόσο οι εσωκομματικές εξελίξεις αλλά τα "εθνικά θέματα". Στελέχη της Ρηγίλλης έλεγαν χτες ότι η υποψηφιότητά του πηγαίνει πολύ καλά και τόνιζαν ότι διατηρούν στο ακέραιο την αισιοδοξία τους για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Τα επιτελεία των υποψηφίων, μια βδομάδα πριν το συνέδριο, μετρούσαν χτες τις εντυπώσεις που δημιούργησε η δημοσιοποίηση των κειμένων με τις υπογραφές συνέδρων κάτω από το όνομα του κάθε υποψήφιου. Ο Αχ. Καραμανλής που υπέγραψε για τον ανιψιό του Κ. Καραμανλή, με δήλωσή του φρόντισε να πει ότι η ενέργειά του αυτή δε συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον ιδρυτή του κόμματος Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με τα εσωκομματικά της παράταξης.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε μία δήλωση του Γ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διορίστηκε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Μ. Εβερτ, με την οποία ζήτησε έμμεσα την απόσυρση του Μ. Εβερτ από την κούρσα διαδοχής. Ο Γ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο Μ. Εβερτ αποτελεί παρακαταθήκη της παράταξης και "πρέπει να βρει τρόπο αυτό να το διαφυλάξει".

Χτες συνεδρίασε και η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου και αποφάσισε να δεχτεί ορισμένες ενστάσεις και έτσι θα ξαναγίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στην Ηλεία, τα Δωδεκάνησα και την Ικαρία.

Τα όσα συμφωνήθηκαν στην προχτεσινή συνάντηση των υποψηφίων προέδρων (με τη διαφωνία Σουφλιά) για τη μη ύπαρξη θητείας του προέδρου του κόμματος, προκάλεσαν την αντίδραση του Στ. Μάνου ο οποίος είπε ότι ισόβιος είναι "μόνο ο Πάπας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ