Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Φτωχότερα" τα Μάρμαρα

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του 83χρονου καθηγητή και προέδρου της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, Ρόμπερτ Μπράουνινγκ,έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ο Ελληνας Πρέσβης στο Λονδίνο, κ. Ζαφειρόπουλος μετέφερε στην οικογένεια του Ρ. Μπράουνινγκ την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης και του ΥΠΠΟ να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας.

Ο υπουργός έκανε έναν απολογισμό της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης "Η Δόξα του Βυζαντίου" στο Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης. Στις συναντήσεις που είχε τέθηκαν δύο σημεία συνεργασίας με το Μητροπολιτικό Μουσείο. Πρώτον, η συμμετοχή του Μουσείου στην προβολή της έκθεσης κειμηλίων του Αγίου Ορους και δεύτερον η παρουσία στη Νέα Υόρκη στελεχών του ΥΠΠΟ (από την προηγούμενη βδομάδα), ώστε να αξιοποιηθεί η εμπειρία οργάνωσης εκθέσεων.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών ο Ε. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες στην Αρχαιολογική Υπηρεσία να προετοιμάσει έκθεση αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις του ΥΠΠΟ σχετικά με την ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικών σπουδών στις ΗΠΑ.

  • Στις 17 Μαρτίου (1μ.μ.) θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια, στην πλατεία Δεξαμενής, του ανδριάντα του Οδυσσέα Ελύτη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ