Τετάρτη 5 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ
Ζητούν απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου

Την απομάκρυνση του Ιορδάνη Καρατζά από τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και του μέλους του ΔΣ της "Αεροπλοϊας", ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών το Σωματείο Εργαζομένων στην "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα".

Οπως, επισημαίνεται στην επιστολή, ο Ιορδ. Καρατζάς είχε αποπεμφθεί από την ΟΑ με απόφαση του ΔΣ το 1989, επειδή ως διευθυντής της εταιρίας στις ΗΠΑ, παρέβη τις συμβατικές του υποχρεώσεις, επέδειξε ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα στην εκτέλεση της εργασίας του, εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του και επέφερε ζημιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στον εθνικό αερομεταφορέα. Ο Ιορδ. Καρατζάς επιδίωξε την επαναπρόσληψή του μέσω της δικαστικής οδού. Εφτασε μέχρι τον Αρειο Πάγο, χωρίς, ωστόσο, να πετύχει το σκοπό του. Η υπ' αριθμ. 336/1993 απόφαση του Β Τμήματος του Αρείου Πάγου, που είναι οριστική και αμετάκλητη, δικαιώνει την "Ολυμπιακή" και δέχεται ότι τα παραπάνω συνιστούν "σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης".

Το προεδρείο του Σωματείου θεωρεί ότι η παραμονή του Ιορδ. Καρατζά στις διοικήσεις της ΟΑ και της "Αεροπλοϊας" δημιουργεί μεγάλο θέμα "ηθικής τάξεως" και ζητά από τον υπουργό Μεταφορών να πράξει τα δέοντα για να διαλυθούν οι "σκιές".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ