Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε τροχιά για νέους αγώνες

Αρχισαν οι ενημερωτικές συσκέψεις. Αγανάκτηση και αγωνιστικό κλίμα στους αγρότες της Αγιάς, που θάβουν τα μήλα στις χωματερές

Σε τροχιά νέων αγώνων μπαίνουν οι αγρότες στη Λάρισας με επικεφαλής την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) νομού Λάρισας. Στην τελευταία συνεδρίαση της ΟΑΣ αποφασίστηκε ο σχεδιασμός της οργάνωσης για τις νέες κινητοποιήσεις που ξεκινάνε άμεσα.

- Ηδη πραγματοποιήθηκαν επαρχιακές συσκέψεις αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών στην επαρχία Αγιάς - σε παράλια χωριά και συνεχίζονται στην επαρχία Τυρνάβου σήμερα Σάββατο, στην επαρχία Φαρσάλων στις 5 Αυγούστου, στην επαρχία Ελασσόνας στις 13 Αυγούστου και σε δεκάδες άλλα κεφαλοχώρια.

- Στόχος είναι η ενημέρωση των αγροτών για τη νέα επίθεση της κυβέρνησης και των Βρυξελλών στο αγροτικό εισόδημα μέσα από τις αλλαγές των κανονισμών προς το χειρότερο, την "Ατζέντα 2000", τη μείωση των θεσμικών τιμών και γενικά το συνολικό χτύπημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

- Τα πρώτα μηνύματα που φτάνουν είναι η αγωνιστική αποφασιστικότητα και θέληση σύσσωμων των αγροτών για σύγκρουση και ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των Βρυξελλών και της κυβέρνησης.

- Ηδη στην επαρχία Αγιάς μετά την αθέτηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για απορρόφηση των 3.500 τόνων μήλων στο στρατό και σε ευαγή ιδρύματα που δεν έγινε και τελικά αυτές τις μέρες, τα μήλα οδηγούνται στη χωματερή, χωρίς να ξέρει κανείς εάν και πότε θα πληρωθούν τα θαφτικά (38 δρχ. το κιλό), οι μηλοπαραγωγοί ετοιμάζονται για κάθοδο με τα τρακτέρ στους δρόμους.

- Η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών στο θεσσαλικό κάμπο έχει ξεχειλίσει και συνδυασμένη με τις μεγάλες εμπειρίες των περασμένων κινητοποιήσεων, θα γίνει χείμαρρος ορμητικός έναντι σε πολιτικές που τους καταστρέφουν.

- Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως αυτή η οργή και η αγανάκτηση θα πάρει σάρκα και οστά στις 16 Σεπτέμβρη, ημέρα που η "δημοκρατική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία στέλνει ξανά στο δικαστήριο την "Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή", ζητώντας τους 1 δισ. 700 εκατομ. δρχ.

- Στις 16 Σεπτέμβρη οι Θεσσαλοί αγρότες και όχι μόνο, ετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη απάντηση και το έναυσμα των νέων αγώνων ενάντια στην καταστροφική πολιτική των Βρυξελλών και της κυβέρνησης ενάντια στην τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ