Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία

"Δεν υποχωρούμε, αν δε δικαιωθούμε"!Το σύνθημα αυτό βροντοφώναξαν χτες στους δρόμους του Πειραιά οι απεργοί ναυτεργάτες κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,δίνοντας μαχητική απάντηση στην προκλητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους, αλλά και στους τρομοκρατικούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς των εφοπλιστών.Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.Στο πλευρό τους βρέθηκαν και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. Μιλώντας ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της Ομοσπονδίας με την κυβέρνηση προέκυψαν στοιχεία που φανερώνουν ότι "η κυβέρνηση με την πολιτική της θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό αφελληνισμό της ναυτιλίας, στον εξοστρακισμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία.Δηλώνουμε - τόνισε - ότι είμαστε αποφασισμένοι να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας".

Οταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο οι απεργοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους που πνίγηκαν στο ναυάγιο του "ΔΥΣΤΟΣ".

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου, Διαμαντή Μανό.Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού,Θανάσης Σταματόπουλος,δήλωσε στο τέλος της κινητοποίησης: "Μπροστά στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Ρωτάμε τον πρωθυπουργό ποιο όφελος θα έχει ο ελληνικός λαός, αν πετάξει τους Ελληνες ναυτεργάτες στο δρόμο; Να βγει και να απαντήσει ευθέως".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ,του ΕΚΠ, των σωματείων των συνταξιούχων Πειραιά, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Κώστας Παρασκευάς,μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος.Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ναυτεργατών. Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των ναυτεργατών εξέδωσε χτες και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,με το οποίο καλεί τη ΓΣΕΕ και το ΕΚ Πειραιά να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ