Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
"Οι μάσκες έπεσαν"

Η "Συμπαράταξη" καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και υπογραμμίζει την απόφαση των εργαζομένων να παλέψουν ενάντια στο ξεπούλημα

Την απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση - χάρισμα της ΣΟΦΤΕΞ,στα μεγάλα συμφέροντα, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη διάλυση της επιχείρησης, καθώς και μαζικές απολύσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ".

Η "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ" αναφερόμενη στην προχτεσινή συνάντηση με την υφυπουργό Ανάπτυξης, τονίζει πως "πλέον οι μάσκες έπεσαν. Η υφυπουργός δε δεσμεύτηκε ουσιαστικά για τίποτα, ούτε ακόμα και γι' αυτή την "περίφημη" συμφωνία, για την οποία είπε απλώς ότι κάνει προσπάθειες να εφαρμοστεί. Απροκάλυπτα όμως ανέφερε το χρονοδιάγραμμα ξεπουλήματος της ΣΟΦΤΕΞ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, προαναγγέλλοντας και απολύσεις εργαζομένων"!

Η παράταξη σημειώνει ότι η κυβέρνηση αν και εμφανίζεται να θέλει να φτάσει στο ξεπούλημα με λειτουργία της επιχείρησης, ωστόσο την εναποθέτει στην καλή θέληση των τραπεζών, με την έννοια πως δε θα απαιτήσουν τα χρέη, αφού όμως προσημειώσουν περιουσιακά της στοιχεία. Ταυτόχρονα επισημαίνει και τις σοβαρές ευθύνες που βαρύνουν τις πλειοψηφίες των σωματείων των δυο εργοστασίων και κυρίως τους προέδρους, γιατί "έχουν συμφωνήσει με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, αλλά και γιατί δεν τους ενημέρωσαν, βγαίνοντας απ' το υπουργείο για το ξεπούλημα που ανακοίνωσε η υφυπουργός και τις απολύσεις που προανήγγειλε".

Αναφερόμενη στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, επισημαίνει την απελπιστική οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, καλεί τη διοίκηση της εταιρίας να τοποθετηθεί άμεσα και να αφήσει κατά μέρος τα σενάρια για πληρωμές με έναντι.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι η μαζική και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ στην προχτεσινή κινητοποίηση αποδεικνύει πως "είναι αποφασισμένοι και θα παλέψουν να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος της εταιρίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ