Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθολική η συμμετοχή και στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ούτε ένα πλοίο δεν έχει αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας. Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική, παρά την ενεργοποίηση του απεργοσπαστικού μηχανισμού, όπου πρωτοστατεί ο λιμενάρχης Πάτρας Β. Κάντας,ο οποίος περιφέρεται στα ΜΜΕ, δηλώνοντας πως οι ναυτικοί θέλουν να εργαστούν, αλλά δεν τους το επιτρέπουν "εξωναυτικά στοιχεία" και προειδοποιώντας πως "θα κάνει ό,τι μπορεί" για "να διαφυλαχτεί το δικαίωμα των ναυτικών στην εργασία"!

Παράλληλα εκπρόσωποι των ναυτικών εταιριών - κυρίως της πλοιοκτήτριας εταιρίας των "ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ ΦΕΡΙΣ" - περιφέρονται στο λιμάνι της Πάτρας και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους ναυτικούς, με στόχο να φύγουν τα πλοία τους. Χαρακτηριστικό της πίεσης των απεργοσπαστικών μηχανισμών είναι πως στην Πάτρα έχουν μεταφερθεί πλοία από τον Πειραιά και άλλα λιμάνια με προορισμό την Ιταλία.

Οι ναυτεργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την απεργία τους. Στο πλευρό τους έχουν την πλειοψηφία του πατρινού λαού, που στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους. Ηδη έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Αλληλεγγύης,που απαρτίζεται από προσωπικότητες και μαζικούς φορείς της Πάτρας. Ταυτόχρονα η Συντονιστική Επιτροπή των Εργατικών Σωματείων της Πάτρας έχει πλημμυρίσει την πόλη με προκηρύξεις και αφίσες για την ενημέρωση των εργαζομένων για το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποιεί συγκέντρωση συμπαράστασης στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών(19/12/2012)
ΟΛΟΙ στους καταπέλτες!(15/2/2006)
Επιμένουν αγωνιστικά(9/8/1997)
Στους καταπέλτες των ανασφάλιστων(1/4/1997)
"Μπλόκο" στα ανασφάλιστα από τη Δευτέρα(29/3/1997)
Ασυδοσία στα λιμάνια(6/10/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org