Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ιχθυολογίες

ΥΠΟΛΟΓΟΣ ο Τσουκάτος, για τα τερατώδη επικοινωνιακά λάθη της ομιλίας του Σημίτη, στη χτεσινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είχαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις.

****

Πρώτον: Ο Σκανδαλίδης, καθόταν στα έδρανα της αίθουσας, αντί να πηγαινοέρχεται και να φέρνει καφέ και νερό στον πρωθυπουργό, κι όταν τελειώσει να στέκεται όρθιος σε στάση προσοχής πίσω από το κάθισμά του.

****

Δεύτερον: Απαράδεκτο το "εύρημα" της κινέζικης παροιμίας. Θύμισε σε όλους το ξεχασμένο παρατσούκλι "ο Κινέζος".

****

Τρίτον (και κυριότερον): Μιλάνε ρε παιδιά για ψάρια, ψαρέματα και γενικώς ο,τιδήποτε θυμίζει θάλασσα, τούτες τις μέρες, μετά τις πλημμύρες; Το επιζητάτε δηλαδή το βρισίδι από τον κόσμο;

****

ΠΑΝΤΩΣ,ακούγοντας την παροιμία σχετικά με το ότι στον πεινασμένο αντί να του δώσεις ένα ψάρι, καλύτερα μάθε τον να ψαρεύει, αποκτάς... ιστορικές ανησυχίες.

****

Οταν ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ, λέγανε ότι "πέσαμε στα βαθιά", τώρα αυτοί εδώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση θέλουν να μας μάθουν να ψαρεύουμε. Στο μεταξύ όμως... πνιγήκαμε!

****

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ να πει για Κεντροαριστερά ο Σημίτης, κι έτρεξε η Μ. Δαμανάκη να μιλήσει για άμεσες διαδικασίες έναρξης διαλόγου. Γιατί τέλος πάντων τόση βιασύνη; Εχουμε καιρό μέχρι τις δημοτικές εκλογές...

****

Σε τελική ανάλυση, όταν γίνονται τέτοιου είδους "φλερτ" χρειάζεται και λίγη αντίσταση στην αρχή. Αδικαιολόγητη λοιπόν η κ. Δαμανάκη, διότι ακόμα κι αν δεν το έμαθε αυτό ως (έμπειρη) πολιτικός, όφειλε να το ξέρει ως γυναίκα.

****

ΟΙ Κορεάτες παίζουν κάθε μέρα ξύλο στους δρόμους της Σεούλ για τις διεκδικήσεις τους κι οι Γάλλοι εργαζόμενοι ζητάνε σύνταξη στα 55 τους. Σύμφωνα με τη λογική, όσων μας κυβερνούν βέβαια, αυτά είναι πράγματα παράλογα. Εμείς όμως, έχουμε λόγους να χαιρόμαστε επειδή ο "κόσμος τρελάθηκε"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ