Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σημαντική αύξηση των τουριστών από την περιοχή του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής αναμένεται φέτος με βάση τις κρατήσεις και τις προβλέψεις. Αυτό διαπιστώθηκε σε εξειδικευμένο workshop, με τη συμμετοχή του ΕΟΤ, που έγινε στο Ντουμπάι, για την ενημέρωση περίπου 400 ταξιδιωτικών πρακτόρων της περιοχής του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, καθώς επίσης και στη διεθνή έκθεση τουρισμού "Arabian Travel Market 1997".

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Δάνειο για αγορά ΙΧ αυτοκινήτου με κυμαινόμενο επιτόκιο προσφέρει στους πελάτες της η EUROBANK. Το πλεονέκτημα των δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο είναι ότι, σε περιόδους πτωτικής τάσης των επιτοκίων χορηγήσεων, μειώνεται το ποσό των δόσεων, καθώς θα μεταβάλλεται αναλόγως και το επιτόκιο αποπληρωμής. Με τις υπάρχουσες συνθήκες, η μηνιαία δόση δανείου ενός εκατομμυρίου, διάρκειας 60 μηνών, από την εν λόγω τράπεζα διαμορφώνεται σε 25.500 δρχ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τα ενημερωτικά δελτία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών "Ν. Γκάλης - Κέντρα Νεότητας και Προστασίας Ενηλίκων ΑΕ" (προκειμένου να εισαχθεί στην Παράλληλη Αγορά) και "Ελληνική Εταιρεία Οίνων και Οινοπνευμάτων ΑΕ", λόγω συγχώνευσης, με απορρόφηση της εταιρίας "Εργα Ελλάδος ΑΕ", ενέκρινε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Εγκρίθηκε επίσης ενημερωτικό σημείωμα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Υιοί Κατσέλη ΑΒΕΕ". Είχαν προηγηθεί οι εγκρίσεις των ενημερωτικών δελτίων για την αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων των εισηγμένων εταιριών "Γνώμων" (1,44 δισ. δρχ.), "Δέλτα Πληφορική" (1,5 δισ. δρχ.) και "Singular" (549 εκατ. δρχ.). Παράλληλα, το ΔΣ του Χρηματιστηρίου ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο συγχώνευσης των εταιριών "Βέκτωρ" και "Χαλκόρ", με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Για το σκοπό της συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της "Βέκτωρ" αυξήθηκε κατά περίπου 2,4 δισ. δρχ. Η νέα εταιρία θα ονομάζεται "Χαλκόρ Επεξεργασίας Μετάλλων ΑΕ".

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών κατά 47,8% σημείωσαν τα κέρδη της ΦΑΓΕ ΑΕ για το 1996, καθώς έφτασαν τα 2.230 εκατ. δρχ. από 1.508 εκατ. δρχ. το 1995. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η άνοδος των κερδών οφείλεται κυρίως στη βελτίωση του μεικτού κέρδους κατά μια ποσοστιαία μονάδα και στη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά 7% περίπου. Οι βελτιώσεις στους δείκτες αυτούς συνοδεύτηκαν και από αύξηση του τζίρου που έφτασε στα 73 δισ. δρχ. (5,6%) και του όγκου των πωλήσεων κατά 3% το 1996 σε σχέση με το 1995. Την περσινή χρονιά η εταιρία διατήρησε την πρώτη θέση στην αγορά του γιαουρτιού και του τυποποιημένου τυριού, ενώ αύξησε και το μερίδιό της στην αγορά φρέσκου γάλακτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ