Σάββατο 14 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Καραδοκούν οι αετονύχηδες

Συνωστισμός για τη δημόσια εγγραφή των μετοχών του ΟΤΕ. Τώρα, χρειάζεται προσοχή...

Πώς και πώς περιμένουν τα "κοράκια" της Σοφοκλέους τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους μικροεπενδυτές που ασπάστηκαν τη θεωρία του "λαϊκού καπιταλισμού" και αγόρασαν μετοχές του ΟΤΕ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για ανθρώπους που "έβαλαν" στη μετοχή του ΟΤΕ τις αποταμιεύσεις τους, οι οποίοι έχουν, ουσιαστικά, μηδενικές γνώσεις γύρω από τα "κόλπα" του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν χαμένοι.

Οπως παρατηρούν επαγγελματίες της Σοφοκλέους, οι κίνδυνοι γίνονται σαφώς μεγαλύτεροι, εάν οι νέοι μικροεπενδυτές, παρασυρόμενοι από την ιδέα του εύκολου και άκοπου πλουτισμού, εθιστούν μετά την επαφή τους με τη μετοχή του ΟΤΕ και αρχίσουν τις αγοραπωλησίες μετοχών άλλων εταιριών. Τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ορέξεις των "μεγάλων πορτοφολιών", των αεριτζήδων και των κάθε λογής επιτήδειων που λυμαίνονται τη Σοφοκλέους και τις περιουσίες των απλών αποταμιευτών.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε τις τρεις τελευταίες μέρες στις τράπεζες, είχε σαν αποτέλεσμα η έκδοση να υπερκαλυφθεί, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, κατά 3 φορές με αποτέλεσμα οι προσφορές να αγγίξουν το 1 τρισ. δρχ. Οι ακριβείς τιμές διάθεσης των νέων μετοχών θα καθοριστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και για το ευρύ κοινό αναμένεται να είναι περί τις 6.400 - 6.500 δρχ. Σήμερα, εξάλλου, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ αναμένεται ν' αποφασίσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, μια διαδικασία που αφορά μόνο όσους είχαν μετοχές μέχρι και χτες το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ