Παρασκευή 6 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Το "δις εξαμαρτείν... "

Με το "μαχαίρι στο λαιμό" η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία να "αποδεχτεί" τη συμφωνία της ντροπής, όπως τη χαρακτήρισαν οι συνδικαλιστές της "Συσπείρωσης". Σε ρόλο εκπροσώπων της κυβέρνησης και του Ταβουλάρη, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ!

Ο επίλογος (; ) του σκανδάλου του ξεπουλήματος, για δεύτερη φορά, των Ναυπηγείων Ελευσίνας,γράφτηκε χτες με μαύρα γράμματα. Μέσα σε ένα κλίμα εκβιασμών και έντονων πιέσεων και μετά από 22 μήνες εκκαθάρισης - δηλαδή συρρίκνωσης και μαρασμού του ναυπηγείου - οι εναπομείναντες εργαζόμενοι "αποδέχτηκαν" κατά πλειοψηφία, στη γενική συνέλευση, την παράδοσή του, στον Ν. Ταβουλάρη.

"Οχι" στη συμφωνία της ντροπής είπε το 23% των ψηφισάντων. Να σημειωθεί, επίσης, ότι από τους 520 εναπομείναντες εργαζόμενους συνολικά, ψήφισαν οι 448.

"Η ψηφίζεις "ναι" στη συμφωνία ή το ναυπηγείο κλείνει"! Αυτό το εκβιαστικό δίλημμα εδώ και μέρες έκανε τον γύρο του ναυπηγείου και επανήλθε ξανά και ξανά στη χτεσινή συνέλευση από τα στελέχη των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ,που λειτούργησαν σαν εντολοδόχοι κυβέρνησης και Ταβουλάρη! Οι ίδιοι προχώρησαν άρον άρον στη συνέλευση, πριν καν προλάβουν οι εργαζόμενοι να μελετήσουν τη διαβόητη συμφωνία.

Ο Κ. Καράμπουρνας (ΠΑΣΚΕ), πρόεδρος του σωματείου, κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία, αν "και δεν είναι όλα ρόδινα". Το"έργο" ανέλαβε να συνεχίσει ο Γ. Στεφανόπουλος,στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος στην ομιλία του, είπε αποκαλυπτικά: "Εκτιμήσαμε ότι θα πρέπει να ψηφίσουν μόνο όσοι θα παραμείνουν στο ναυπηγείο, γιατί αυτοί θα ξεζουμίζονται απ' τον ιδιώτη " και κάλεσε σε υπερψήφιση της συμφωνίας.

Ο Σ. Καραμήτσος,στέλεχος της ΔΑΚΕ, αναφερόμενος στη συμφωνία τη χαρακτήρισε "επιτυχία" (! ) και επιτέθηκε στη "Συσπείρωση", γιατί "δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους, αλλά για την κομματική τους γραμμή"!

"Συμφωνία ντροπής", χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Χ. Μπατσάκης,από την "Αλληλεγγύη".

"Κατάπτυστο κείμενο", χαρακτήρισε ο Α. Χοροζάνης,στέλεχος της "Συσπείρωσης", τη συμφωνία με τον ιδιώτη και επισήμανε ότι: "Ο Ταβουλάρης υπεράσπιζε αταλάντευτα τα συμφέροντά του. Το παράδοξο είναι η στάση των συναδέλφων που ενώ ισχυρίζονται ότι είναι συνδικαλιστές, αποδέχτηκαν όλα όσα πρότεινε απ' την αρχή! Τέσσερις απαιτήσεις πρόβαλε ο Ταβουλάρης και πέρασαν όλες! ". Σημείωσε επίσης, ότι ενώ ο ιδιώτης δεν παρουσίασε επιχειρηματικό σχέδιο, δεν έχει δώσει καμιά εγγύηση, του "παραδίνεται το ναυπηγείο και από πάνω "προίκα" 30 δισ. δρχ. με τις συμβάσεις ΟΣΕ και Πολεμικού Ναυτικού, ενώ για τους εργαζόμενους προβλέπεται περικοπή δικαιωμάτων που θα σημάνειπερίπου 1 εκατ. δραχμές μείον στο ετήσιο εισόδημά μας ". Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πολύ καλά "γιατί η επόμενη μέρα θα είναι σαν μετά από πυρηνική έκρηξη" και να καταψηφίσουν τη συμφωνία που ενταφιάζει ό,τι έχουν κατακτήσει στον χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ