Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούνη 1997

ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
"ΨΑΛΙΔΙ"
στις επικουρικές συντάξεις

"Τσεκούρι" αναμένεται και στις κύριες συντάξεις των παλιών συνταξιούχων του Δημοσίου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων. Κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα σε όλη τη χώρα

Από το μεγαλύτερο ταμείο αρωγής των δημοσίων υπαλλήλων - αυτό του υπουργείου Παιδείας, που καλύπτει πάνω από 140.000 ασφαλισμένους - άρχισε η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η εφαρμογή της "σφαγιαστικής" διάταξης του αντιασφαλιστικού νόμου 2084/92 για τον αποδεκατισμό γενικά των επικουρικών συντάξεων και τη βίαιη προσαρμογή τους στο 20% των συντάξιμων αποδοχών!

Η απόφαση πάρθηκε από τη Διοίκηση του Ταμείου, η οποία, λειτουργώντας ως "βασιλικότερη του βασιλέως", στα πλαίσια των κυβερνητικών υποδείξεων, αποφάσισε τη συρρίκνωση των επικουρικών συντάξεων στο 15,5% της κύριας σύνταξης για όσους συνταξιοδοτούνται από την 1/1/97, προμηνύοντας, ταυτόχρονα, επιπλέον "ψαλίδισμα" και στο τμήμα της επικουρικής σύνταξης που παρέχεται από το Μετοχικό Ταμείο.

"Τσεκούρι", αναμένεται και στις κύριες συντάξεις των παλιών συνταξιούχων του Δημοσίου. Οπως αποκάλυψε χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων,50.000 συνταξιούχοι, δηλαδή ο ένας στους τρεις, θα υποστούν μείωση συντάξεων μέχρι και 20.000 δρχ., αν εφαρμοστεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την προσαρμογή των συντάξεων στο νέο μισθολόγιο!Με περιφερειακές συγκεντρώσεις στα Γιάννενα (Δευτέρα), στην Πάτρα (Τρίτη), στο Ηράκλειο Κρήτης (Τετάρτη), στη Λάρισα (Πέμπτη) και την Καβάλα (17.6.1997), απαντούν οι συνταξιούχοι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, καθώς και στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου".


ΣΕΛ.  14   -   15

Κυβέρνηση των ... σκουπιδιών!

Με τους επικίνδυνους και για τη δημόσια υγεία ρύπους της πολιτικής της βομβαρδίζει από χτες η κυβέρνηση την κοινή γνώμη, έχοντας σύμμαχο σ' αυτήν την επιχείρηση το δήμαρχο Αθηναίων. Ετσι, αντί να ικανοποιήσει το μοναδικό αίτημα των απεργών εργατών στην καθαριότητα για κατοχύρωση του δικαιώματός τους σε σταθερή και μόνιμη δουλιά, καταφεύγει σε συκοφάντηση των απεργών, που απειλούνται τώρα και με πολιτική επιστράτευση. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, τονίζοντας ότι είναι αποκλειστικά δικές της. Το πρόβλημα που δεν είναι μόνο αθηναϊκό, αλλά πανελλαδικό, σημειώνουν κομμουνιστές δήμαρχοι, δε λύνεται με διώξεις, αλλά με ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  16   -   17



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ