Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα οι πρυτανικές εκλογές

Με κυρίαρχο ζήτημα την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου συμμετέχει στις σημερινές πρυτανικές εκλογές το ψηφοδέλτιο με υποψήφιο πρύτανη τον Στρ. Κουνιά και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Κ. Μπουντόλο και την Μ. Θωμαδάκη

Με συγκεκριμένες θέσεις και στόχους για το Πανεπιστήμιο Αθήνας, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, αλλά και για την ανώτατη παιδεία γενικότερα, συμμετέχει στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου το ψηφοδέλτιο με υποψήφιο πρύτανη τον καθηγητή Στρατή Κουνιά,πρόεδρο του Μαθηματικού Τμήματος, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις την Μαρίκα Θωμαδάκη,αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής, και τον Κώστα Μπουντόλο,αναπληρωτή καθηγητή των ΤΕΦΑΑ.

Η ψήφος της πανεπιστημιακής κοινότητας στην παράταξη, που έχει στόχο να συσπειρώσει τις δυνάμεις εκείνες της πανεπιστημιακής κοινότητας οι οποίες αντιστρατεύονται τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του πανεπιστημίου και παράδοσής του στους κανόνες της "ελεύθερης αγοράς", εγγυάται τη διαφορετική πορεία για το πανεπιστήμιο, καθώς έχει σαφείς θέσεις για το ρόλο του πανεπιστημίου και τη σύνδεσή του με την κοινωνία, κόντρα στις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει για την ολοκληρωτική επικράτηση του επιχειρηματικού πνεύματος στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των συνθηκών μόρφωσης και διαβίωσης των φοιτητών, η μισθολογική αναβάθμιση του προσωπικού με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία στις οποιεσδήποτε προσλήψεις προσωπικού στο πανεπιστήμιο, η άμεση αξιοποίηση της περιουσίας του Πανεπιστημίου με πλήρη έλεγχο και διαφάνεια είναι μερικοί από τους στόχους πάλης της παράταξης. Πρωταρχικό όμως ζήτημα, όπως επισημαίνεται στη διακήρυξή τους, οι τρεις υποψήφιοι θεωρούν την αντίσταση στις προσπάθειες όλων των μορφών άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης των δημοσίων ΑΕΙ, η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα τους και της δωρεάν παροχής γνώσεων.

Υποψήφιοι είναι επίσης ο Κ. Δημόπουλος, πρόεδρος της Ιατρικής (με υποψηφίους αντιπρυτάνεις τους Γ. Δρακόπουλο νυν αντιπρύτανη και καθηγητή Φυσικομαθηματικής και τον Αντ. Δανασή - Αφεντάκη, κοσμήτορα της Φιλοσοφικής) και ο Σπ. Φλογαϊτης, καθηγητής της Νομικής (με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τον Χαρ. Προυκάκη, καθηγητή Ιατρικής και τον Κ. Σβολόπουλο, πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ