ΤΡΑΠΕΖΕΣ (1): Νέος πρόεδρος τοποθετήθηκε στη Γενική Τράπεζα. Τη θέση του απερχόμενου, καθηγητή Γ. Χρήστου, κατέλαβε ο Γ. Δασκαλάκης, πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος πρόεδρος καλείται να βρει λύση στο μείζον θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για την οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που είναι και ο βασικός μέτοχος της Γενικής Τράπεζας.
ΤΡΑΠΕΖΕΣ (2): Μέσα στο 1998 θα δημιουργηθεί χρηματοοικονομικός όμιλος από την Τράπεζα Αττικής. Στις προτεραιότητες της διοίκησης της τράπεζας είναι η λειτουργία θυγατρικής εταιρίας χρηματοδοτικής μίσθωσης, καθώς και η ίδρυση αμοιβαίων κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ) και χρηματιστηριακής εταιρίας. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Αττικής, τον περασμένο Δεκέμβρη, περιήλθε από την Εμπορική Τράπεζα στην ιδιοκτησία του Ταμείου των μηχανικών του δημοσίου (ΤΣΜΕΔΕ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
ΒΕΑ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία οικονομικών παραγόντων του νομού Σταυρούπολης με επικεφαλής το νομάρχη - κυβερνήτη, Α. Τσερνογκόροφ, είχε η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΒΕΑ). Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Γ. Κυριόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το ρόλο και τους σκοπούς του Επιμελητηρίου, την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα κλπ. Αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και από το νομάρχη Σταυρούπολης. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες προσέγγισης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η προώθηση κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Τη σύσταση Επιτροπής Αποζημιώσεων στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου καταβολής των αποζημιώσεων στους Ελληνες που επλήγησαν και τις ελληνικές επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από την ιρακινή εισβολή στο Κουβέιτ (το 1990), προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, Αλ. Μπαλτά. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, έργο της Επιτροπής Αποζημιώσεων θα είναι η εξέταση κάθε κατηγορίας πληγέντων και κάθε μεμονωμένη περίπτωση χωριστά, σύμφωνα με τις κατηγορίες δικαιούχων που αποστέλλονται από τον ΟΗΕ, καθώς και λεπτομέρειες πληρωμής των ποσών που πιστώνονται στον ειδικό λογαριασμό που το ΥΠΕΘΟ άνοιξε ήδη στην Εθνική Τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό σε πρώτη φάση θα αποζημιωθούν οι υποβληθείσες αιτήσεις που αφορούν "άμεσες ζημιές", λόγω πρόωρης αναχώρησης φυσικών προσώπων από το Ιράκ ή το Κουβέιτ, καθώς και για υλικές ζημιές, συνεπεία της εισβολής.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ημερίδα εναλλακτικού τουρισμού με οργανωτική επιτροπή τους μαθητές του γυμνασίου Ορμου Κορθίου και του Λυκείου της χώρας Ανδρου, πραγματοποιήθηκε στην Ανδρο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αιγαίου. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν μελέτες ανάπτυξης εναλλακτικού και πεζοπορικού τουρισμού, που εκπονήθηκαν με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ανδρου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι προοπτικές ειδικού τουρισμού στο νησί.