Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τους εργαζόμενους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ, στον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και για το ασφαλιστικό, έδωσε σε συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΗ θα σταθεί το ΚΚΕ,στους αγώνες τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και για την προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε χτες από τον Κ. Παρασκευά,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μαζί με τον Ν. Μπατιστάτο,μέλος της ΚΕ του Κόμματος, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Η πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης,σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις εργολαβίες, την πρόθεση τεμαχισμού της επιχείρησης με τη δημιουργία θυγατρικών και την ιδιωτικοποίηση σημαντικών τμημάτων της ΔΕΗ, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για τους εργαζόμενους και για το λαό και οδηγούν σε εξαφάνιση τον κοινωνικό της ρόλο. Επίσης, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη λύση του ασφαλιστικού τους προβλήματος με την επιστροφή στο παλιό καθεστώς αυτασφάλισης, στα πλαίσια του ασφαλιστικού τους φορέα που λειτουργεί σε συνάρτηση με την επιχείρηση.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗΝ. Εξαρχος,δήλωσε: "Είχαμε μια πάρα πολύ γόνιμη συνάντηση με το ΚΚΕ. Νιώθουμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και βγαίνουμε με κουράγιο, για τη στήριξη των δικών μας θεμάτων, των κορυφαίων που έχουν σχέση με την πορεία της επιχείρησης στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και κυρίως το ασφαλιστικό".

Ο Κ. Παρασκευάς,δήλωσε: "Και από την ενημέρωση που μας έκανε η αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ, ότι αυτή η μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται όπως και άλλες, όπως για παράδειγμα ο ΟΤΕ, σε μια πορεία που είτε τεμαχιστά, είτε με διάφορες άλλες μορφές, όπως η θυγατρικοποίηση, προχωράει προς ιδιωτικοποιήσεις και σημαντικά τμήματα ξεπουλιούνται. Υπογραμμίσαμε στην αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ότι αυτό το στοιχείο θα έχει μεγάλες και αρνητικές συνέπειες για την ίδια την πορεία της επιχείρησης, για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τον ελληνικό λαό. Θεωρούμε ότι το συνδικάτο πρέπει να έχει μια ζώνη άμυνας και να μην κάνει καμία υποχώρηση στα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί στο βαθμό που αυτά θα υλοποιούνται θα ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και για χτύπημα των εργασιακών και γενικότερα κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θέλουμε και με αυτή την ευκαιρία να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι, όπως και παλαιότερα και πάντα, έτσι και τώρα θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων, σε κάθε δίκαιο και σημαντικό αίτημα που έχουν, όπως είναι αυτό του ασφαλιστικού και των άλλων προβλημάτων που αυτή την περίοδο διεκδικεί το συνδικάτο".

- "Ο ασύδοτος ανταγωνισμός της αγοράς δεν έχει θέση στην ενέργεια που είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να το διασφαλίσουν στο ελληνικό λαό", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, η οποία θα πραγματοποιήσει Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Συνέδριο στις 5 - 6 Ιούλη. Η ΕΣΚ - ΔΕΗ είχε ζητήσει αντ' αυτού τη σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για την αγωνιστική ανατροπή των κατευθύνσεων κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ