Πολλοί αμφισβητούν ότι το παιχνίδι Ολυμπιακού - ΑΕΚ αγωνιστικά θα είναι ντέρμπι. Σίγουρα πάντως εκτός παιδιάς, από χτες, εξελίσσεται έτσι. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑΕ έκανε αποδεκτή την άρνηση των "ερυθρολεύκων" και η συνάντηση του φαληρικού σταδίου δε θα καλυφθεί τηλεοπτικά.
Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι ήδη το συνδρομητικό κανάλι έχει δείξει 8 εντός έδρας αγώνες τους, παρότι η σύμβαση προβλέπει 6. Οι "κιτρινόμαυροι" από την πλευρά τους δε θεωρούν ουσιώδη το λόγο που επικαλείται ο Ολυμπιακός και επισημαίνουν πως όλα τα ντέρμπι που έχουν δώσει καλύφθηκαν απευθείας, ανεξάρτητα αν ξεπεράστηκε ο καθορισμένος αριθμός.
Υποπτεύονται άλλες προθέσεις, αφού όπως καταλήγει το έγγραφο (υπογράφει ο Ν. Στράτος), που έστειλαν στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ Γ. Δέδε, "η μη μετάδοση του αγώνα πιθανόν ν' αποκρύπτει βιαιότητες που τυχόν ήθελον συμβεί εντός του αγωνιστικού χώρου".
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί, βάσει της ίδιας απόφασης, στις 17.30. Αφορμή στάθηκε η διεξαγωγή στις 21.15 του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στα δύο σωματεία, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παρουσία των φιλάθλων σ' αμφότερα τα γήπεδα. Επίσης, η εκδήλωση, από την πλευρά της Αστυνομίας, αδυναμίας να τηρήσει την τάξη.