Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγγύηση για νέες επιτυχίες

Την επίτευξη των στόχων της Οργάνωσής τους, στην καμπάνια στρατολογίας νέων μελών, γιόρτασαν την Παρασκευή το βράδυ, οι Κνίτες της Αθήνας

Δυνατότερη, με νέο αίμα, πλαισιωμένη από ακόμα περισσότερους νέους που αντιστέκονται, έτοιμους να αγωνιστούν στις γραμμές της για την αλλαγή της κοινωνίας, υποδέχτηκε η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ το 1996 και την Παρασκευή το βράδυ, οι Κνίτες της Αθήνας το γιόρτασαν. Συγκεντρώθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και έγινε η βράβευση των πρωτοπόρων οργανώσεων. Φυσικά την τιμητική τους είχαν τα νέα μέλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πρώτο κομμάτι για το ΚΚΕ που συνοδεύτηκε από το σύνθημα "ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ", μετά της ΚΝΕ που οι Κνίτες τίμησαν με το σύνθημα "ΚΝΕ δυνατή, πρωτοπόρα, μαζική" ενώ το"φλουρί" έπεσε στην Οργάνωση της Α Αθήνας.

Ο Γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας Γ. Νάκης, φανερά ικανοποιημένος για την επιτυχία της Οργάνωσης, επισήμανε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη των οργανωμένων δυνάμεων στην προσπάθεια του ΚΚΕ για αλλαγή των συσχετισμών ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη σημαντική συμβολή των κομματικών δυνάμεων στην επίτευξη του στόχου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Σ. Λουκάς εκ μέρους της Επιτροπής Πόλης Αθήνας του ΚΚΕ, τόνισε ότι η υπερκάλυψη του πλάνου είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από την Αθήνα και υπογράμμισε ότι "υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να φιλοδοξούμε σε ακόμα μεγαλύτερους στόχους".

Η επιτυχία της καμπάνιας στρατολογίας έδειξε ότι οι Κνίτες και μπορούν να συμμετέχουν στη δουλιά της Οργάνωσης, αλλά με το ίδιο μεράκι ξέρουν και να γλεντούν. Σε ένα φλογερό γλέντι, κάτω από τους ήχους του συγκροτήματος "Μουσική Πορεία",ο χορός μπλεκόταν μαζί με τα συνθήματα και τις χαρούμενες φωνές, βάζοντας τα νέα μέλη της Οργάνωσης στο "νόημα". Το λαϊκό γλέντι αποτελεί κι αυτό μια απάντηση στα κονσερβαρισμένα πολιτιστικά σκουπίδια, της "εικονικής" ζωής. Εστω και αν είναι μια πρώτη απάντηση.Κατά τα άλλα χορός και πάλι χορός, με τα ζεϊμπέκικα και τα χασαποσέρβικα, να μη σταματάνε, και το κόκκινο μαντίλι να οδηγεί το χορό.

Οι πρώτες οργανώσεις
Με εικόνες από την Εθνική Αντίσταση και τις μορφές των αγωνιστών της, επέλεξε το Συμβούλιο Πόλης Αθήνας να βραβεύσει τις οργανώσεις εκείνες που ήρθαν πρώτες σε στρατολογίες. Την πρωτιά πήρε ο Τομέας Νυχτερινών Μαθητώνοι οποίοι πρώτοι κάλυψαν το πλάνο τους και τελικά το υπερκάλυψαν. Δεύτερη η Τομεακή Οργάνωση Αιγάλεω, τρίτη η Τομεακή Οργάνωση Βορειοανατολικών και τέταρτη η Οργάνωση Α Αθήνας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν επίσης Οργανώσεις Βάσης που κάλυψαν τα πλάνα τους, με πρώτη την ΟΒ ΣΔΟ Αθήνας που διπλασίασε τις δυνάμεις της.

Ο "Ρ" μίλησε με εκπροσώπους των Οργανώσεων αυτών και όλοι συμφωνούσαν στο εξής: "Η παρουσία της Οργάνωσης και των μελών της ΚΝΕ, το άνοιγμα στη νεολαία, η ανάλυση των θέσεων του ΚΚΕ, θα αποτελέσει εγγύηση για νέες επιτυχίες. "

Ο Γ. Μπαγιαρτάκης, γραμματέας του Τομέα Νυχτερινών, τόνισε τη σημασία της δράσης του Κόμματος σχετικά με το χώρο και τη συμβολή των ΚΝιτών στην ανάπτυξη αγώνων, στη βάση των πραγματικών προβλημάτων ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους. Ο Σταύρος Καλαρίτης,γραμματέας του Τομέα Αιγάλεω, που πέτυχε διπλασιασμό των δυνάμεών της, τόνισε ότι η επιτυχία της οφείλεται πρώτα από όλα στην παρουσία της μέσα στη νεολαία της περιοχής και εκτιμά ότι η Οργάνωση έχει τις δυνατότητες να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς.

Ο Α. Παπαγιαννόπουλος από το Γραφείο της Α Αθήνας, θεωρεί ότι φάνηκαν οι μεγάλες δυνατότητες των νέων κομμουνιστών αφού για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε πως τα οράματα, οι θέσεις και η ιδεολογία του ΚΚΕ συγκινούν τη νεολαία που αντιστέκεται και ότι η ΚΝΕ θα συνεχίσει να κερδίζει το στοίχημα. Ο Σ. Χριστοδουλόπουλος από τον Τομέα Βορειανατολικών Προαστίων, τονίζει πως φάνηκε ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια της ανασυγκρότησής της, η ΚΝΕ απέκτησε μια σημαντική εμπειρία.

Μαρίνα ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνας αφιερωμένος στο Συνέδριο της Οργάνωσης(2010-04-09 00:00:00.0)
«Ενα μπόι παραπάνω»...(2009-02-17 00:00:00.0)
Να γίνει ο «Οδηγητής» το πρώτο έντυπο νεολαίας!(2008-01-11 00:00:00.0)
Υποδοχή με γλέντι(1996-01-24 00:00:00.0)
Καλά πάμε(1996-01-21 00:00:00.0)
Μπράβο, παιδιά(1996-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ