Σάββατο 27 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΧΑΪΑΣ
Εξαρτημένη αδιαφορία

Η πλειοψηφία του ΝΣ Αχα'ϊας αρνήθηκε να συζητήσει τις προτάσεις της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Αχα'ϊας, για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια

Τακτική υποβάθμισης του πολιτικού ρόλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου ακολουθεί η πλειοψηφία του ΝΣ Αχαϊας, με την άρνηση του νομάρχη, Σ. Σερέτη - Αθανασόπουλου να συζητήσει τα θέματα της αποστολής ελληνικών στρατευμάτων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και των επιπτώσεων της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που είχαν προταθεί από τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" του νομού.

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Αχαϊας, Β. Ασπρούλιας και Κ. Μπάτσικας,είχαν καταθέσει σχέδιο απόφασης, που έθετε το ΝΣ ενάντια στην αποστολή των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην πρώην Γιουγκοσλαβία και της ελληνικής συμμετοχής σε αυτά, στα πλαίσια της επιβολής της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Επίσης, πρότειναν στο ΝΣ να πάρει απόφαση υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ενόψει της αναθεώρησής της προς το συντηρητικότερο.

Ωστόσο, ο νομάρχης είχε άλλη γνώμη και με παρέμβασή του η συζήτηση μετατέθηκε για άλλη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι στα δύο αυτά θέματα είχε δοθεί ο χαρακτήρας του επείγοντος από τη ΝΑΣ.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι σύμβουλοι της "ΝΑΣ" Αχαϊας υπογραμμίζουν και τη στάση των άλλων παρατάξεων, "που όχι μόνο συμφώνησαν να μησυζητηθούν τα θέματα, αλλά και ισχυρίστηκαν, όπως ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ, ότι θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν αφορούν το Νομαρχιακό Συμβούλιο"!

"Η ΝΑΣ, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα επιμείνει για την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην πολιτική της υποταγής στις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΝΑΤΟ, ΕΕ). Πολιτική που στηρίζουν με τη δική τους πολιτική και πρακτική, τόσο η πλειοψηφία του ΝΣ Αχαϊας, που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, όσο και οι παρατάξεις της ΝΔ, της Πολιτικής Ανοιξης και του "ΣΥΝ"".

"Αυτό αποδεικνύει η κοινή στάση τους στην υποβάθμιση του πολιτικού ρόλου του ΝΣ, στην από κοινού στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης με την υπονόμευση και ευνουχισμό των αγώνων των εργαζομένων, της αγροτιάς και των συνταξιούχων", καταλήγει η ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ